How to ….vul je cup cakes…

Wie houd er nu niet van gevulde cup cakes? Moeilijk? nee hoor….voor het vullen van cup cakes zijn er verschillende manieren.
hier kun je zien en lezen hoe je dat kunt doen.
veel plezier en succes er mee. Wat is er nu lekkerder dan een heerlijk gevulde cup cake?
Voor het vullen van je cup cake kun je voor het bakken al wat in het beslag stoppen en dit vervolgens mee bakken….dat gaat prima met fudge, chocolade, jam en koekjes.

Maar voor een zachtere vulling, zoals botercreme, die je niet kunt mee bakken kun je pas na het afbakken vullen. Dit is een heerlijke verrassing in het midden van het cakeje.
Door deze vervolgens te decoreren met fondant of een topping, zal de vulling een niet verwachte verrassing zijn.( hier kom ik in een ander artikel nog op terug)

De cup cakes zijn prima te vullen met allerlei vulling van confituren,fruitmoes en creme′s.
Maar hoe doe je dat dan ? Volg de volgende stappen voor een goed resultaat.
ik heb hier twee manieren om de cakejes te vullen die ik zelf ook altijd gebruik.

stap 1: met een appelboor een mesje of een bolletjes tang, hol je het cakeje uit, bewaar het dekseltje.

Stap 2: vul nu het cakeje met de door jou gekozen vulling.

stap 3: leg het dekseltje weer op de cake en druk aan, je kunt nu verder decoreren.

Een andere manier om de cup cake te vullen na het bakken is met een spuitzak en een lange tip:

je drukt de lange tip in het cakeje en vult het cakeje,je hoeft dus vooraf geen holtes te maken, je spuit rechtstreeks je vulling in de cakejes, ik maak altijd drie plekjes in de vorm van een driehoekje een vulling, zodat het cakeje goed is gevuld.

als je het cakeje goed hebt gevuld ziet het cakeje er van binnen dus zouit als je hem zou door snijden.

ik wens je veel succes met het vullen van je cup cakes.
groetjes patisjeetje.

3 Reacties

  1. coole tips! Bedankt.

  2. MarieChantall

    4 april 2012 at 12:02

    Hoe maak je de holte in je cup-cake, om nadien met die spuitzak op te vullen??

Geef een reactie