how to……bake a perfect cake

Op deze manier maak ik altijd mijn cake en ik moet zeggen het is me nog nooit niet gelukt om een cake te maken. How to Â…..bake a cake.

Dit heb je nodig voor het basisrecept
200 gram zachte boter – 200 gram suiker – 4 eieren (200 gram bij elkaar) – 200 gram bloem – 2 theelepels bakpoeder – 1 zakje vanillesuiker – wat citroenrasp

1. Zorg ervoor dat de eieren en boter op kamertemparatuur zijn als je het beslag gaat maken. Als de eieren en boter een uurtje voor gebruik uit de koelkast haalt zorgt dat er voor dat de cake luchtiger wordt.

2. Vet je bak vorm in met boter en daarna nog bestrooit met wat paneermeel zorgt dit er voor dat de cake niet blijft plakken aan de vorm als je hem er uit haalt.

3. verwarm (160 graden) de oven alvast voor ik gebruik altijd boven en onderwarmte en nooit hetelucht de cake is dan gevoeliger voor inzakken, tevens rijst de cake mooier gelijkmatig met boven onder warmte.

4. Klop de boter, suiker,vanillesuiker en 1 mespunt zout in de keukenmachine in 10 min. tot een licht romig mengsel.

5. Voeg de eieren en het gezeefde bloem en bakpoeder in één keer toe en meng het geheel op de laagste stand tot een glad beslag. Mix het vervolgens nog op de hoogste snelheid even tot een luchtig beslag.

6. Mocht je een gevulde cake willen maken, bijv met appel/citroenrasp dan is dit het moment om het er luchtig door heen te SPATELEN!

7. Schep het beslag in de cakevorm (deze mag voor niet meer dan 3/4 gevuld zijn), strijk de bovenkant glad met een spatel. Bestrijk de cake met eigeel dan wordt deze mooi bruin van kleur in de oven.

8. Schuif de cakevorm in de oven, 1 richel onder het midden. Bak de cake in 65-75 min. goudbruin en gaar.

9. Als je er een satéstokje in steekt en deze er schoon uit komt is de cake gaar.

10. Neem de cakevorm uit de oven en laat 5 min. in de vorm afkoelen. Laat de cake voorzichtig uit de vorm glijden, plaats hem op een rooster en laat verder afkoelen.

1 Reactie

  1. lieredomdrij

    15 april 2012 at 02:12

    Oh grote zoetigheid topkok: ik heb een prangende vraag. Wij zijn allebei heel erg gek op cake (ik volgens mij nog erger dan mijn vrouw). Maar voor haar probeer ik al lang een suikervrije cake te maken, want haar alvleesklier heeft een opdonder gehad en ondanks het feit dat ze heel dun is, mag ze dus geen suikers. In haar cake compenseer ik dat met zoetstof en dan extra gist, zodat het nog wat wordt, maar het wordt nooit echt wat ik wil, want je mist gewoon het caramelliserende effect van de suiker. Heb jij misschien een goed idee?? E: lieredomdrij@gmail.com

Geef een reactie