HAPJES EN AMUSES DEEL II

 

“Peking style” Chicken wings

16 st kipvleugels
Voor de marinade;
1 el honing
3 el zonnebloemolie
1 el vijfkruidenpoeder
2 el Kikkoman sojasaus

1.Snijd de punten van de vleugels af en duw het vlees van het overgebleven boutje naar de dikste kant.
2.Maak de ingredienten voor de marinade warm in een pannetje goed heet maar laat het niet verbranden.
3.Zet de boutjes rechhtop in een passend kommetje en giet er de hete marinade over, laat het geheel minstens 1 uur marineren.
4.Leg de boutjes op een rooster op een ovenschaal en rooster ze in een oven van 175C goudbruin.
5.Besmeer regelmatig met de restant van de marinade.

Sesamballetjes van gemarineerde zalm

200 gr verse zalm
sesamzaad.
Receptuur vinaigrette;
1 el sechuan peper of cayennepeper
1 el rijstwijn azijn
2 el gehakte koriander
1 el lichte sojasaus (kikkoman)
1/2 el oestersaus
klein scheutje sesamolie

1.Sechuan peper in een droge koekepan even roosteren en goed fijnstampen,bij cayennepeper is dit niet nodig.
2.Samen met andere ingredienten mengen toto vinaigrette.
3.Zalm zeer fijn hakken(of cutteren in een keukenmachine) en mengen met de vinaigrette.
5.Brand de sesamzaadjes inn een droge pan goudbruin.
6.Rol met vochtige handen de zalm tot bolletjes (ter grote van een bitterbal)
7.Rol de balletjes voorzichtig door de sesamzaadjes en garneer met koriander.

“Sushi” van gerookte makreel en mie

Groene bladeren van een prei- of paksoiblad
200 gr gerookte makreel
50gr mihoen

Receptuur vinaigrette;
2 cm citroengras
2 el gehakte koriander
1 el gehakte bieslook
2 el Thaise vissaus
1/2 el sojasaus
1 el rijstwijn azijn
50 ml zonnebloemolie

1.Blancheer de bladeren kort en spoel onmiddelijk koud.
2.Maak een vinaigrette door alle ingredienten te mengen.
3.Pluk de makreel en meng met de vinaigrette.
4.Kook de mie kort en giet af, meng de nnog warme mie met de makreel.
5.Splijt de preibladeren of paksoibladeren (verwijder de harde nerf) en leg ze licht overlappend op een stuk plasticfolie.
6.Leg het mie/makreel mengsel aan een kant en druk aan tot een compacte worstvormige massa.
7.Oprollen met behulp van de plasticfolie (zolas sushi’s) tot een strakke worst en draai het geheel goed strak in de folie.
8.Laat in de koelkast opstijven.
9.Snijd de worst met behulp van een scherp mes in sushi’s

Mini bapao
gevulde gestoomde broodjes

Voor de deeg;
125 gr bloem
1/2 el vanillesuiker
1/2 el suiker
4 gr gist
65 ml melk
bakpapier

Vulling
150 gr rundergehakt
laos, vers of gedroogd naar smaak
11/2 rode peper
2 knoflooktenen
2 el ketchup
terassi naar smaak
zonnebloemolie
1 mager speklapje
1 salamblad of laurierblaadje
1 sjalot
sojasaus,stroop,bouillonpoeder

DEEG;
1.Maak de melk lauwwarm,voeg de gist en de suiker toe, voeg toe aan bloem en kneed in een beslagkom tot een soepel deeg.
2.Dek de beslagkom af met plasticfolie en laat ca 15 min. in een bak met warm water rijzen.
3.Neem het deeg uit de beslagkom, maak bolletjes van de deeg en druk plat met de hand.
4.Vul met het gehaktmengsel.
5.Druk de bolletjes dicht en leg de sluiting naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
6.Laat de bolletjes onder een vochtige doek en op een warme plaats 30 min. rijzen.
7.Stoom de bapao’s in een stoompan of stoomoven in ca 10 min.

VULLING:
1.Snijd de speklap in blokjes
2.Snijd de sjalot en de knoflook fijn en fruit licht aan in iets olie.
3.Voeg de terassi,salam,laos,peper en spek toe en fruit mee.
4.Voeg de ketjap,bouillon,stroop,tomatenketchup en gehhakt toe en laat het geheel garen.
5.Verwijder de salam en laat afkoelen.

3 Reacties

  1. Ik heb dit artikel mee naar mijn pagina genomen.
    Bedankt.

    Partymamma

  2. recepten_van_omalidy

    26 november 2002 at 14:20

    Hoort er natuurlijk ook bij

  3. Fijn dat ook het volgende deel klaar is, ook je eerste deel heb ik zowel bij mijn favoerieten als uitgeprint in mijn map, dus ook dit deel gaat weer mee, heel handig om dat bij de hand te hebben. Hoewel ik niet een echte sushi liefhebster ben, maar je weet nooit, kan best nog wel eens van pas komen.
    Ben benieuwd wat deel 3 nu zal zijn.
    Bedankt.
    Groetjes Diny

Geef een reactie