Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Lekker buiten eten

Barbecue en buiten eten

Het is lente! We ruiken steeds meer de geur van smeulende kolen en de winkels hebben al barbecueproducten op voorraad. Het barbecueseizoen is vroeg begonnen dit jaar. Dus stof je barbecue af en richt een gezellige plek in op je balkon of in je tuin. Geen barbecue? Geen stress. Want het gaat tegenwoordig niet alleen meer om het grillen of roken van vlees, maar om buiten eten. In deze blog delen we een aantal klassieke, maar ook verrassende barbecuerecepten en recepten die uitermate geschikt zijn om thuis te bereiden en mee te nemen naar het park.

Lees meer

6 Lekkere & eenvoudige Pasta recepten

pasta-blogMangiare!

Lekker eten is voor de Italianen heel erg belangrijk en pasta is daar een essentieel onderdeel van. Pasta wordt dan ook het meest gegeten in Italië. Italianen eten maar liefst 28 kilo pasta per jaar!

Pasta is de Italiaanse benaming voor deegwaren van harde tarwe, is verkrijgbaar in zowel droge vorm als verse vorm. De verse vorm pasta heeft een kortere kooktijd dan de droge vorm pasta. Pasta heeft vele vormen en bereidingswijzen en kan zowel koud als warm gegeten worden. Er zijn meer dan 600 pastasoorten over de hele wereld. Van spaghetti tot ravioli, van vermicelli tot pappardelle. Wij hebben 7 pasta gerechten geselecteerd die je echt gegeten moet hebben.

Lees meer

8 Rijstgerechten van over de hele wereld

pompoen-risotto

Rijst wordt overal ter wereld gegeten. En laten we eerlijk zijn, dat is niet voor niks. Met rijst kan je werkelijk alle kanten op! Kies jij voor een Mexicaanse rijstschotel, Italiaanse risotto of Indiase kip tandoori? Het kan allemaal. Je hebt vast wel een pak rijst in jouw voorraadkast staan. Haal er een paar verse ingrediënten bij, en je kan aan de slag!

Gevulde courgette

Het ziet er leuk uit én het is gezond. Gevulde courgettes zijn dé manier om extra groente binnen te krijgen.

gevulde-courgette

Nasi Goreng

Dit Indonesische eenpansgerecht is altijd goed. Serveer het met kipsaté en zelfgemaakte pindasaus.

Lees meer

Meldingen Smulweb

Beste Smulweb gebruiker,

Tot onze spijt zijn er afgelopen dagen phishing mails naar een deel van onze Smulweb gebruikers verstuurd.

Het betreft een geautomatiseerde e-mail welke wordt verstuurd vanuit Smulweb (redactie@smulweb.nl) n.a.v. het plaatsen van een persoonlijk bericht op onze website. De inhoud van het bericht varieert, maar de insteek is winactie, kortingsactie etc. Het bericht bevat tevens een link welke begint met bit.ly/...

We verzoeken je niet op de link te klikken en/of deze te kopiëren en te plakken in je browser.

Lees meer

Barbecue special: Vlees!

Thaise-barbecue-kip

Onze vorige blog ging over de lekkerste en meest originele side dishes voor bij de barbecue, maar bij een barbecue hoort natuurlijk nog veel meer! Deze week staat de blog in het teken van de lekkerste vlees- en visgerechten voor op de barbecue. Wat is jouw favoriete vlees- of visgerecht voor op de barbecue?

Gemarineerde biefstukspiesjes met puntpaprika

Spiesjes zijn echte klassiekers voor op de barbecue. Deze variant met gemarineerde biefstuk, puntpaprika en tomaat is er een die niet mag ontbreken. Serveer de spies met de bijhorende rijstsalade en voilà, een verrassend en gevarieerd gerechtje. biefstuk-spiesjes

Lees meer

Barbecue special: side dishes

wraps-met-mango-en-kipHet barbecue seizoen is weer in aantocht en daarom delen wij in een serie van 3 blogs de lekkerste barbecue recepten.  Deze week staat de blog in het teken van side dishes! Naast het geliefde stokbroodje met kruidenboter zijn er een hoop recepten waar je de tafel mee kan aankleden.

Platbrood met kruidenolie

Het stokbroodje met kruidenboter naast de barbecue is bij iedereen geliefd,  maar dit kan zeker opgeleukt worden. Wat dacht je van homemade platbroodjes? Deze kruidige broodje bak je met een paar minuten gaar op de barbecue. plat-brood-met-kruidenolie

Lees meer

Mexicaanse snack tips

gevulde-jalapenosWie krijgt er geen genoeg van: snacks! Waar je ook heen gaat, snacks meenemen of kopen hoort er gewoon bij. De Mexicaanse keuken is erg gevarieerd en heeft genoeg snack mogelijkheden. Vandaag zetten wij voor jou de lekkerste Mexicaanse snack recepten op een rijtje.

Zoete empanadas

Empanadas zie je steeds vaker voorbij komen. Empanadas kan je naast als hartig gerecht, maar ook als zoet gerecht maken. Bij dit recept gebruik je onder andere: rozijnen en bruine basterdsuiker.

zoete-empanadas

Lees meer

Top 5 Mediterrane ovenschotels

gevulde-auberginesNa even genoten te hebben van lekker weer zijn we helaas weer in de koudere dagen beland. Om deze koude dagen cosy door te komen hebben wij een top 5 van mediterrane ovengerechten samengesteld. Deze zijn het hele jaar door lekker om te maken, maar zijn met dit weer natuurlijk extra lekker en makkelijk. 

Visschotel met tomaat en chorizo

We starten de top 5 met een heerlijke visschotel. Deze visschotel is bereid met onder andere: kabeljauw, tomaten en chorizo. De chorizo geeft een lekkere pittige smaak aan de ovenschotel. Mediterraanse-visschotel-met-tomaten-en-chorizo

Lees meer

Top 9 borrel bites!

kibbelingPasen is net voorbij en het volgende feestje staat alweer op de planning. In deze blog hebben wij lekkere bites voor bij de borrel geselecteerd waarmee je koningsdag gaat doorkomen. Geen plannen? Deze recepten zijn natuurlijk lekker voor elke gelegenheid bijvoorbeeld een avond met vrienden en familie.

Garnalen bitterballen

De garnalen bitterbal of kroket is een klassieker die we allemaal wel eens gegeten hebben. Wist je dat het maken van bitterballen helemaal niet moeilijk is? Met dit recept kun je binnen 20 minuten al genieten van een heerlijke garnalen bitterbal! garnaal-bitterballen

Lees meer

Een ei hoort erbij

aperitiefhapje-met-ei

Omdat één ei geen ei is hebben wij een tal ei recepten voor jou verzameld! Als je onze Facebookpagina in de gaten hebt gehouden de afgelopen tijd dan heb je al zeker wat eieren voorbij zien komen. Nu hebben wij een blog geschreven waarmee jij je familie en vrienden kan verrassen met het perfect bereidde eitje en tips voor heerlijke recepten om Pasen compleet te maken.

Technieken voor het bereiden van een ei

Oeuf cocotte

Dit klassiek Franse eitje wordt niet klaar gemaakt in een pan maar in de oven! Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren en kun je het zo spannend maken als je zelf wilt. Voeg bijvoorbeeld ham, verse kruiden of kaas toe en dip er je brood in.

Lees meer
Oudere posts Nieuwere posts
Home Recepten