Ik kan koken

Ik kan koken

Allerlei leuke kooktechnieken

http://tinypic.com/n4tjpj_th.jpg)>


Allerlei leuke kooktechnieken komen hier
van de Super
au bain marie

Met au bain marie wordt een gerecht
gelijkmatig verwarmd.
Deze techniek wordt veel gebruikt voor het maken
van sauzen op basis van ei, zoals Hollandaise saus,
voor het warmhouden van gerechten en zoals
hieronder te zien is : het smelten van chocolade.

Zet een pan met water op het vuur.

Zet een kom of pan met het gerecht
in het warme waterbad.
Zorg dat het water niet kookt, de temperatuur
blijft dus onder de 100 graden.
Roer of schep het product regelmatig om.
Materiaal :
Gebruik kommen of pannen van roestvrij staal.
Er bestaan speciale au bain marie pannen
voor oven, magnetron of fornuis.
Recepten
Aardbeientaart

Ingredienten :

  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • springvorm met een doorsnede van 26 cm
  • boter
  • bloem
  • 225 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade
  • 250 gram mascarpone
  • 5 eetlepels rum
  • 3 eetlepels aardbeienjam
    Bereiding :
    Mix 6 eieren met 200 gram suiker, voeg 1 eetlepel water toe
    en klop dit 10 minuten.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Klop het eimengsel in een kom boven de pan
    au bain marie tot deze bindt.
    Klop het mengsel vervolgens weer koud.
    Zeef 160 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder
    en schep met een houten lepel de bloem
    door het eimengsel, niet kloppen.
    Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem.
    Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad.
    Laat het deeg midden in de oven in 45 minuten
    gaar en goudbruin worden.
    Controleer met een sateprikker of het deeg van binnen
    gaar is, de prikker moet dan droog zijn.
    Zet de oven uit, open de deur op een kier en
    laat het deeg in de oven afkoelen.
    Was 225 gram aardbeien, verwijder de kroontjes
    van de aardbeien en snij ze in partjes.
    Schaaf 100 gram witte chocolade en hak
    100 gram witte chocolade in blokjes en
    smelt de blokjes op laag vuur.
    Laat de chocolade afkoelen en
    roer los met 250 gram mascarpone.
    Halveer de taart overdwars en besprenkel
    de binnenkanten met 5 eetlepels rum.
    Bestrijk met 3 eetlepels aardbeienjam en
    daarna met de helft van de chocolademousse.
    Verdeel de helft van de aardbeien erover,
    leg het bovenste deel van de taart erop en bestrijk
    de hele taart met een zeer dun laagje chocolademousse.
    Garneer met de rest van de aardbeien en
    bestrooi de taart met het chocoladeschaafsel.
    Er volgt nog meer
  • 1 Reactie

    1. Ben benieuwd naar de rest.
      Neem het mee.
      Groetjes Marian

    Geef een reactie