Ik kan koken
Ik kan koken
Allerlei leuke kooktechnieken body{background: url(https://tinypic.com/sbmv51_th.jpg)}--
Allerlei leuke kooktechnieken komen hier
van de Super
au bain marie
Met au bain marie wordt een gerecht
gelijkmatig verwarmd.
Deze techniek wordt veel gebruikt voor het maken
van sauzen op basis van ei, zoals Hollandaise saus,
voor het warmhouden van gerechten en zoals
hieronder te zien is : het smelten van chocolade.
Zet een pan met water op het vuur.
Zet een kom of pan met het gerecht
in het warme waterbad.
Zorg dat het water niet kookt, de temperatuur
blijft dus onder de 100 graden.
Roer of schep het product regelmatig om.
Materiaal :
Gebruik kommen of pannen van roestvrij staal.
Er bestaan speciale au bain marie pannen
voor oven, magnetron of fornuis.
Recepten
Ingredienten :
Bereiding :
Mix 6 eieren met 200 gram suiker, voeg 1 eetlepel water toe
en klop dit 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop het eimengsel in een kom boven de pan
au bain marie tot deze bindt.
Klop het mengsel vervolgens weer koud.
Zeef 160 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder
en schep met een houten lepel de bloem
door het eimengsel, niet kloppen.
Vet een springvorm in met boter en bestrooi met bloem.
Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Laat het deeg midden in de oven in 45 minuten
gaar en goudbruin worden.
Controleer met een sateprikker of het deeg van binnen
gaar is, de prikker moet dan droog zijn.
Zet de oven uit, open de deur op een kier en
laat het deeg in de oven afkoelen.
Was 225 gram aardbeien, verwijder de kroontjes
van de aardbeien en snij ze in partjes.
Schaaf 100 gram witte chocolade en hak
100 gram witte chocolade in blokjes en
smelt de blokjes op laag vuur.
Laat de chocolade afkoelen en
roer los met 250 gram mascarpone.
Halveer de taart overdwars en besprenkel
de binnenkanten met 5 eetlepels rum.
Bestrijk met 3 eetlepels aardbeienjam en
daarna met de helft van de chocolademousse.
Verdeel de helft van de aardbeien erover,
leg het bovenste deel van de taart erop en bestrijk
de hele taart met een zeer dun laagje chocolademousse.
Garneer met de rest van de aardbeien en
bestrooi de taart met het chocoladeschaafsel.
Er volgt nog meer