Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Paasbrunch, dinch of diner

Pasen brunch of diner of wordt het dinch ???

Brunch

Een Brunch is een samenvoeging van ontbijt en lunch

Dinch

Een Dinch is een samenvoeging van lunch en diner

Diner

Een Diner is een uitgebreide avondmaaltijd meestal in meerdere gangen

De BRUNCH

Kaassoep met witlof en bleekselderij

Voorgerecht voor 6 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

1 ui2 stengels bleekselderij1 struikje witlof1 liter kippenbouillon van 2 tabletten20 gram boter1 eetlepel bloem100 gram geraspte belegen kaas1 eetlepel Dijon mosterd2 eetlepels fijn gehakte peterselie

Bereiding :

Pel en snipper de ui.

Trek de draden van de stengels bleekselderij

en snijd ze in smalle reepjes.

Maak de witlof schoon en snijd hem in repen.

Maak de bouillon van de tabletten.

Verhit de boter in een soeppan en

bak de uisnippers zacht en glazig.

Roer de bloem door de gebakken ui en

voeg al roerend bij kleine beetjes

tegelijk de bouillon toe.

Verhit de lichtgebonden bouillon en voeg

de bleekselderij en witlof toe.

Kook de groenten 8 minuten.

Roer tenslotten de kaas en mosterd door de soep.

Schep de soep in 4 kommen en

strooi er een beetje peterselie over.

Wortelsalade met tauge,

peultjes, rozijnen en feta

Voorgerecht voor 6 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

2 perssinaasappels2 eetlepels rozijnen150 gram peultjes250 gram bospeen2 eetlepels citroensap100 gram feta100 gram tauge4 eetlepels olijfolie1 theelepel zout

Bereiding :

Pers de sinaasappels uit.

Wel de rozijnen 1 uur in het sap.

Maak de peultjes schoon.

Rasp de schoongemaakte worteltjes.

Roer het citroensap door de wortelrasp

om verkleuren te voorkomen.

Snijd de feta in blokjes.

Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar,

laat ze uitlekken en afkoelen.

Meng de wortelrasap, tauge en

peultjes door elkaar.

Schep de rozijnen met sinaasappelsap,

olijfolie en zout door de salade.

Garneer de salade met blokjes feta.

Sinaasappelmaantjes met vis

Voorgerecht voor 6 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredienten :

1 blikje tonijn100 gram zure mosselen uit een potjemelk4 handsinaasappels2 eetlepels fijn gehakte dille

Bereiding :

Laat de tonijn uitlekken en maak ze los.

Leg de mosselen 1 uur in de melk.

Laat de mosselen uitlekken.

Verwijder de schil en witte velletjes

bij de sinaasappels en snijd ze eerst

in plakken en dan door midden.

Verwijder de pitten.

Verdeel de sinaasappelmaantjes over de borden.

Verdeel de tonijn en mosselen erover.

Bestrooi het gerecht met dille.

Pasta carbonara

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 25 minuten

Ingredienten :

2 eieren50 gram geraspte Parmenzaanse kaas150 gram gerookte spekblokjes250 ml slagroomvers gemalen peper300 gram spaghetti1 eetlepel olijfolie12 blaadjes basilicum

Bereiding :

Klop de eieren los en roer de kaas erdoor.

Bak de spekblokjes in een koekenpan

lichtbruin en knapperig.

Voeg de room en peper naar smaak toe.

Kook intussen de spaghetti beetgaar.

Laat de pasta in een vergiet uitlekken.

Roer meteen een lepel olijfolie door

de pasta om kleven te voorkomen.

Doe de pasta terug in de pan en roer op

laag vuur de spekblokjes en room erdoor.

Voeg het ei-kaasmengsel door de pasta die

goed moet worden door gewaarmd.

Dien op zodra het mengsel gestold is.

Schep de pasta carbonara in

een voorverwarmde schaal.

Garneer het gerecht met blaadjes basilicum.

IJs met gekarameliseerde noten

Nagerecht voor 6 personen

Bereidingstijd : 25 minutenIngredienten :

100 gram ongezouten, gepelde gemengde notenzonnebloemolie100 gram suiker5 eetlepels watervanille-ijs

Bereiding :

Hak grote noten iets kleiner.

Smeer de bakplaat dun in met zonnebloemolie.

Doe de noten, suiker en water in een pan

met dikke bodem.

Verwarm de inhoud langzaam op

middelmatig vuur en vooral

niet te hete hittebron.

Laat de suiker zonder roeren smelten

en eerst een gele kleur krijgen.

Na 12 minuten is de kleur goudbruin geworen.

Giet het mengsel over de bakplaat uit.

Zorg dat de zeer hete gekarameliseerde

suikerlaag overal even dun is.

Laat de laag afkoelen en

breek hem in stukken.

Schep op elk bord 2 bolletjes vanille-ijs.

Garneer met de gekarameliseerde noten.

De Dinch

Huzarensalade met eitje

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredienten :

125 gram magere spekreepjes1/2 komkommer1 bakje cherrytomaatjes4 scharreleieren1 zak sla-mix frisee a 200 gram4 eetlepels slasaus naturel1 bak huzarensalade a 1000 gram1 rode ui, gesnipperd2 eetlepels fijngeknipt bieslook

Bereiding :

Bak de spekreepjes in een droge

koekenpan knapperig uit.

Was en schaaf de komkommer in dunne plakjes.

Was en halveer de tomaatjes.

Kook de eieren 7 minuten zodat het

geel net gestold is.

laat ze onder koud water schrikken.

Pel en snijd ze elk in vier parten.

Meng de sla-mix frisee met de komkommer,

de tomaatjes en de dressing.

Schep de huzarensalade in het midden van

een mooie schaal en verdeel de

gemengde sla er omheen.

Verdeel de eiparten met de spekjes

en de ui over de saladeschotel.

Garneer met het bieslook.

Lekker met stokbrood.

Gemengde salade

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 40 minuten

Ingredienten :

2 bosjes radijs2 tomaten1 kleine courgette2 rode paprika?s1 kleine koolrabi1/4 bosje bieslook1/2 bosje dille1/4 bakje tuinkersverschillende soorten sla

Voor de dressing :

3 eetlepels zure room1 eetlepel azijn1 eetlepel middelscherpe mosterdzout en peper5 eetlepels olie

Bereiding :

Was de groenten.

Snijd de radijsjes in dunne plakjes

en de tomaten in partjes.

Was de courgette en snijd hem in dunne reepjes.

Maak de paprika schoon en

snijd hem in fijne reepjes.

Schil de koolrabi en rasp hem grof.

Was de bieslook en dille en maak ze goed droog.

Snijd de bieslook in dunne ringetjes.

Hak de dille zeer fijn.

Knip de tuinkers van de steeltjes.

Meng de kruiden en groenten in een

grote schaal goed door elkaar.

Meng voor de dressing de zure room, azijn

en mosterd goed door elkaar en breng het

op smaak met zouten peper.

Giet er steeds beetje bij beetje olie bij

en roer het met de garde tot een smeuige dressing.

Schenk de dressing over de salade,

meng het goed door en laat het 10 minuten intrekken.

Rangschik de verschillende soorten sla op

vier borden en verdeel de groentesalade erover.

Kippensoep

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredienten :

1 ui1/2 courgette250 gram broccoli2 takjes verse tijm2 eetlepels olijfolie1 fles basis voor kippensoep50 gram figuur vermicellizout en vers gemalen peper

Bereiding :

Pel en snipper de ui.

Was de courgette en snijd ze in kleine blokjes.

Was de broccoli en snijd ze in kleine roosjes.

Was de tijm en pluk de blaadjes.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin

de ui met de courgette en tijm 3 minuten.

Voeg de basissoep met het water volgens

de gebruiksaanwijzing toe.

Voeg de broccoli en vermicelli toe.

Laat de soep 10 minuten op laag vuur trekken.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Serveertips :

Lekker met kaas-broodstengels of

stokbrood met kruidenboter.

Goulashsoep

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : langer dan 2 uur

Ingredienten :

400 gram magere runderlappen in blokjes2 grote uien gesnipperd1 rode paprika in reepjes40 gram boter1 1/2 eetlepel paprikapoeder mild2 eetlepels bloem1 klein blikje tomatenpuree4 eetlepels zure roomzout en peper

Bereiding :

Laat het vlees in 15 minuten op temperatuur

komen en dep het droog met keukenpapier.Snijd ondertussen de groenten.

Verhit de boter in een braadpan en wacht tot

een groot deel van het schuim is weggetrokken.

Bak de vleesblokjes op een hoog vuur,

onder regelmatig omscheppen, rondom bruin.

Draai het vuur laag, voeg de ui,

de reepjes paprika en het paprikapoeder toe

en bak het geheel 2 minuten al roerende

met het vlees mee.

Roer de bloem, de tomatenpuree en wat

zout en peper door het vlees.

Voeg al roerende 1 liter warm water

bij het vlees en breng het vocht aan de kook.

Laat het vlees op een heel laag vuur, met

het deksel op de pan, in 2 uur gaar worden.

Breng de soep op smaak met zout, peper

en eventueel wat extra paprikapoeder.

Schep de soep op soepborden met

in het midden een lepel zure room.

Broodje apart

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredienten :

1 komkommer4 plakken ham4 blaadjes spinazie2 gekookte eierenpeper uit de molen1 la paline stokbrood1 potje tapanade1 eetlepel mayonaise

Bereiding :

Verdeel het stokbrood in vier gelijke delen,

snijd hem in de zijkant in en leg hem open.

Besmeer beide binnen kanten met de tapanade.

Snijd de komkommer in de lengte door en trek

met een kaasschaaf 8 dunne plakken die een maal

gevouwen op de tapanade word gelegd en

leg daarop een plak ham.

Snijd de spinazie fijn,

hak de eieren fijn en meng dit met de mayonaise.

Smeer dit eimengsel over de ham bestrooi

het geheel met wat peper en

vouw de stokbroodjes dicht.

Broodje brie

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredienten :

50 gram roombrie4 plakken coburgerham

6 gram gepelde walnotenzaanse mosterd4 sneetjes donker volkorenbrood1/4 bakje tuinkers

Hak de walnoten fijn.

Snijd de brie in dunne plakjes.

Bestrijk de sneetjes brood dun met mosterd.

Verdeel de tuinkers, de ham en de

in plakjes gesneden brie over de helft

van de boterhammen.

Bestrooi de brie met de gehakte walnoten

en dek ze af met de rest van het brood.

Halveer de sandwiches en serveer direct.

Braadworst met zoete rode kool

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

500 gram braadworst50 gram boter750 gram gesneden rodekool1 rode ui1 glas rode wijn2 eetlepels rode wijnazijn2 eetlepels honing3 druppels tabasco

Bereiding :

Controleer de koolop dikke witte nerven.

Snipper de ui.

Bak de braadworst op de gebruikelijke manier

bruin en gaar in de braadboter.

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem.

Roerbak de ui en de kool een paar minuten

op hoog vuur en blus af met de wijn en de azijn.

Laat regelmatig omscheppend een paar minuten stoven

en schep er de honing of de basterdsuiker door.

Breng op smaak met een paar

druppels tabasco en wat zout.

Serveer de kool met de worst.

Varkenshaas met bieslook-roomsaus

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

30 gram blanke fijn gemalen amandelen30 gram paneermeel400 gram varkenshaas1 losgeklopt ei30 gram boter2 eetlepels olijfolie traditioneel1 zakje witte saus1 dl melk1 dl slagroom1/2 dl droge sherry4 eetlepels fijngeknipt bieslook

Bereiding :

Roer de gemalen amandelen en

het paneermeel door elkaar.

Vouw het dunne stukje van de varkenshaasjes om

en zet ze vast met een cocktailprikker.

Wentel de varkenshaasjes door het ei en

vervolgens door het paneermengsel.

Bak het vlees in de hete boter met olijfolie

rondom bruin en op een halfhoog vuur

in 15 minuten naar wens rose of gaar.

Bereid de saus met de melk, de slagroom en

de sherry volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Roer vlak voor het serveren het bieslook erdoor.

Snijd het vlees in plakjes en serveer de saus erbij.

Sate

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : langer dan 2 uur

Ingredienten :

2 varkenshaasjes4 eetlepels ongesuikerde pindakaas1 eetlepel ongezouten gehakte pindas2 dl slagroom2 theelepels sambal14 eetlepels Japanse ongesuikerde sojasaus2 eetlepels olie1 theelepel mosterd2 theelepels gemberpoeder1 theelepel gemalen korianderzaad1 theelepel gemalen laoszout en peper

Bereiding :

In plaats van 1 eetlepel kikkoman-sojasaus

kunt u ook 1 theelepel tamari gebruiken.

Snijd de varkenshaasjes in blokjes.

Roer alle overige ingredienten voor de marinade

goed door elkaar en roer

hier de blokjes vlees doorheen.

Minimaal 2 uur laten intrekken en

regelmatig even doorroeren.

Aan satestokjes rijgen.

De sate kan worden klaargemaakt onder

de grill van de oven, op een tafelgrill

of op de barbecue.

Het vlees is op alle manieren in 8 minuten gaar.

Regelmatig keren zodat alle kanten bruin worden.

In de tussentijd de ingredienten voor de pindasaus

in een steelpannetje doen, goed doorroeren

en even laten doorkoken.

Als de saus te dik is, een beetje marinadevocht

of water toevoegen tot

de gewenste dikte is bereikt.

Lasagna met mozzarella

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 45 minuten

Ingredienten :

2 plakken ham a 150 gram1 bol mozzarella a 150 gram25 gram boter150 gram bladspinazie1 bakje Knorr kruidenpasta voor lasagne al forno125 gram lasagnebladen

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal met

een inhoud van 1 1/2 liter in.

Snijd de ham in blokjes.

Rasp de mozzarella heel grof.

Verhit de boter en bak de hamblokjes even aan.

Bak al omscheppend de bladspinazie

1 minuut mee tot het geslonken is.

Voeg de kruidenpasta en 600 ml water toe en

breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag en laat

de saus 3 minuten zachtjes doorkoken.

Vul de ovenschaal afwisselend met

laagjes saus en lasagnebladen.

Begin en eindig met de saus.

Strooi de kaas erover.

Laat de lasagne in het midden van

de oven in 30 minuten gaar worden.

Pikante gehaktballetjes

Dinch-gerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 45 minuten

Ingredienten :

400 gram saucijsjes75 gram chorizo2 eetlepels broodkruim1 eizoutcayennepeper1 teentje knoflook1 eetlepel oregano2 eetlepels peterselie2 eetlepels olijfolie2 sjalotjes1 teentje knoflook3 grote tomaten3 dl vleesbouillon1 eetlepel peterselie

Bereiding :

Snijd de chorizo, sjalotjes en

1 teentje knoflook fijn.

Snijd de tomaten in blokjes.

Snijd de worstjes open en neem de vulling eruit.

Meng de vulling met chorizo, broodkruim ,ei,

zout, cayennepeper 1 teentje fijngesneden knoflook,

oregano en peterselie. Vorm hier van 25 balletjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en

bak hierin de balletjes

in 5 minuten rondom bruin.

Voeg de fijngesneden sjalotjes,

1 fijngesneden teentje knoflook en

tomatenblokjes toe en bak alles 5 minuten mee.

Voeg dan de bouillon toe en laat

de gehaktballetjes gedeeltelijk afgedekt

op zacht vuur 30 minuten sudderen

tot de saus is ingedikt.

Serveer de balletjes warm of koud,

bestrooid met fijngesneden peterselie.

mango-ijs

Dinch-nagerecht voor 6 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

5 dl room2 1/2 dl melk1 kop mangomoes van 3 grote mangos1 kop suiker1 eetlepel sap van citroen

Voor de versiering :

enkele kleine trosjes witte druiven1 eiwitsuikerkleine klimopbaadjes90 gram pure chocolade2 rijpe mangos

Bereiding :

Maak moes van de 3 mangos.

Klop het eiwit lobbig.

Snijd de 2 mangoss in dunne plakken.

Roer de ongeklopte room, melk, mangomoes,

suiker en sap goed door elkaar.

Schep het mengsel in een bakje en zet het enige tijd in de vriezer.

Klop het weer luchtig als het

aan de randen begint te vriezen en laat het verder

invriezen tot het stevig maar niet kei hard is.

Maak intussen de versiering.

Was de druiven en laat ze uitlekken.

Maak kleine trosjes en laat ze goed

drogen op keukenpapier.

Klop het eiwit lichtjes met een vork en

strijk het over de druiven.

Doop de druiven in de suiker voor een suikerlaagje.

Laat ze drogen op een taartrooster.

Maak de chocoladeblaadjes.

Neem mooi gevormde klimopblaadjes.

Maak ze goed schoon en laat ze drogen.

Smelt de chocolade en besmeer een

kant van de blaadjes ermee.

Trek het blaadje er voorzichtig af als

de chocolade gehard is.

Bewaar de chocoladeblaadjes in een

luchtdicht afgesloten trommel.

Schik het ijs, samen met de druiven

en chocoladeblaagjes op een dessertbordje.

Direct serveren.

Warme vruchten met ijs

Dinch-nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

1 ananas1/2 kiwislagroom uit een spuitbus1/4 sinaasappel1/2 eetlepel bruine rum1 liter vanilleroomijs10 gram boter1/4 banaan6 1/2 gram aardbeien12 1/2gram bruine basterdsuiker

Bereiding :

Maak het fruit schoon.

Snijd de ananas en de kiwis in plakken.

Snijd de banaan in de lengte in parten

en halveer de aardbeien.

Pers de sinaasappel uit.

Verwarm de boter in een pan totdat hij net kleurt

en bak het fruit voorzichtig aan

tot het licht gekleurd is.

Neem het fruit voorzichtig uit de pan

en houd het warm.

Strooi de suiker in het bakvet en voeg het sinaasappelsap toe.

Breng alles al roerende aan de kook.

Voeg de rum toe en houd de pan schuin zodat

de vlam in de pan komt

(let op niet onder de afzuigkap!)

en laat het uitbranden.

Verdeel het fruit over 4 borden en

schep er een mooie bol ijs naast.

Lepel de saus erover en garneer

eventueel met een toef slagroom.

Appelgebak

Dinch-nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 45 minuten

Ingredienten :

4 plakjes bladerdeeg1 eierdooier3 zachtzure appels30 gram boter 80 gram bruine basterdsuiker1 eetlepel kaneelpoeder1 dl banketbakkersroom

Bereiding :

Neem bij voorkeur diepvries roomboter

bladerdeeg dat ontdooid is.

Verwarm de oven in 10 minuten voor op 200 graden.

Het ontdooide bladerdeeg op elkaar leggen

en uitrollen tot een rechthoek

van 10 bij 20 centimeter.

Het deeg in zoveel stukken als personen

snijden en met losgeroerde

eidooier bestrijken.

De deegplakken in de oven

in 20 minuten mooi bruin bakken.

Het bladerdeeg af laten koelen en

overlangs doorsnijden.

De appels schillen, in partjes

en vervolgens in plakjes snijden.

De plakjes appel in hete boter samen met

de suiker en het kaneel laten kleuren.

De appel af laten koelen.

Op de onderste plakken bladerdeeg

het banketbakkersroom uitstrijken

en hier de appelplakjes opleggen.

Met het tweede bladerdeegplakje afdekken.

Open vruchtentaart

Dinch-nagerecht voor 12 personen

Bereidingstijd : 20 minuten

Ingredienten :

Voor het deeg :

175 gram bloem en bloem voor bestuiven1 theelepel Dr. Oetker Backin Bakpoeder65 gram kristalsuiker1 zakje Dr. Oetker vanillesuiker1/4 theelepel zout50 gram boter of margarine1 eetlepel koud water

Voor de vulling :

500 gram vers fruitbijvoorbeeld aardbeien,

banaan, bramen, druiven, perziken,

kiwi of vruchten uit blik bijvoorbeeld

perziken, ananasschijven, mandarijnpartjescitroensap om het verse fruit mee te besprenkelen1 zakje Dr. Oetker Taartina helder1/4 liter vruchtensap, appelsap of 250 ml water

Extra nodig :

lage taartvorm met doorsnede 24-26 cmdeegrollerbakpapieroverjarige gedroogde peulvruchten of keramische bakknikkers voor blindvulling

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180?C.

Vet de taartvorm in met boter.

Voor de taartbodem :

Zeef de bloem, de Backin Bakpoeder,

de kristalsuiker, de vanillesuiker en

het zout boven een kom.

Snijd de boter met twee messen in

de bloem tot kleine korreltjes.

Voeg het water toe en kneed snel tot

een samenhangend deeg.

Bestuif het werkvlak met wat bloem.

Rol het deeg uit tot een lap en

bekleed de taartvorm hiermee.

Leg een stuk bakpapier op de deegbodem

en vul de vorm met de blindvulling van

de gedroogde peulvruchten.

Plaats de taartbodem op een rooster in het

midden van de oven en bak hem in 20 minuten gaar.

Verwijder de blindvulling en het bakpapier.

Keer de taartbodem op

een taartrooster en laat afkoelen.

Voor de vulling :

maak vers fruit naar keuze schoon en

besprenkel eventueel met citroensap, of

laat vruchten uit blik uitlekken in een zeef.

Verdeel het fruit over de taartbodem.

Bereid de gelei van het vruchtensap en

de Taartina helder volgens de gebruiksaanwijzing.

Schenk de gelei over het fruit.

Bavarois

Fruitsalade

Het DINER

Salade met kwarteleitjes

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

100 gram gerookte heilbotfilet16 kwarteleitjes1 eetlepel zwarte tapenade2 theelepels creme fraiche50 gram veldsla2 eetlepels fijn geknipte bieslook4 witte boterhammen20 gram boter

Bereiding :

Snijd de heilbot in de lengte in

dunne plakken van 2 cm breed.

Haal de kwarteleitjes voorzichtig

uit de verpakking.

Meng de tapenade met de creme fraiche.

Verdeel de sla over de borden.

Kook 12 van de 16 eitjes 4 minuten.

Spoel ze af met koud water,

laat ze afkoelen en pel ze.

Snijd 4 gekookte eitjes doormidden.

Schep op elke helft een beetje tapenade.

Rol 8 eitjes in de repen heilbot,

die om de eitjes passen.

Prik de heilbot vast met een prikker.

Rol de eitjes door de bieslook.

Verdeel de eitjes over de sla.

Rooster de boterhammen vlak voor het opdienen.

Steek met behulp van een glas

rondjes uit de boterhammen.

Leg de warme toast op de borden.

Verhit de boter in de koekenpan en

bak hierin de overgebleven 4 eitjes.

Schep de gebakken eitjes op de toast.

Serveer het gerecht direct.

Romige avocadosoep

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 25 minuten

Ingredienten :

2 rijpe avocados2 eetlepels citroensap2 plakjes runderrookvlees3/4 liter kippenbouillon75 ml slagroomzout en cayennepeper

Bereiding :

Snijd de avocados in de lengte

tot de pit door midden.

Draai de twee helften los van elkaar.

Schep het vruchtvlees in een kom.

Meng het citroensap door het vruchtvlees

om verkleuren te voorkomen.

Snijd het rookvlees in

flinterdunne korte sliertjes.

Breng de helft van de bouillon aan de kook.

Voeg de avocado toe en pureer alles.

Schenk de rest van de bouillon en slagroom

toe en verwarm al roerend de soep.

Laat de soep niet meer koken.

Breng de soep op smaak met zout en peper.

Roer de sliertjes rookvlees door de soep.

Schep de soep in kommen.

Knapperige kipfilets net mangosaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 35 minuten

Ingredienten :

100 gram ongezouten pecannoten50 gram pijnboompitten1 eetlepel fijn gehakte peterselie1 middelgrote rode ui2 rijpe mangos4eetlepels citroensap2 eetlepels suiker1 theelepel gemberpoeder1 eetlepel sambal oelek4 enkele kipfiletszout50 gram boter

Bereiding :

Hak de pecannoten tot grove kruimels.

Roer de kruimels, pijnboompitten en

peterselie in een diep bord door elkaar.

Pel en snipper de ui zo fijn mogelijk.

Schil de mangos, snijd het vruchtvlees

los van de pitten en hak het in stukjes.

Doe de uisnippers, stukjes mango, citroensap,

suiker, gemberpoeder en sambal in een kom

en roer alles goed door elkaar.

Laat de saus, die koud wordt geserveerd,

1 uur afgedekt met folie op smaak komen.

Bestrooi de kipfilets met zout.

Verhit de boter in een koekenpan en bak

de kipfilets aan beide kanten even aan.

Temper de hittebron en bak de filets

in 20 minuten helemaal gaar.

Draai de filets na 10 minuten om.

Schep de kipfilets uit de pan en wentel

ze door het noten-peterseliemengsel.

Dankzij het braadvocht blijft het

mengsel aan de kipfilets kleven.

Serveer de mangosaus er apart bij.

Soesjes met chocolade-sinaasappelvulling

Nagerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 40 minuten

Ingredienten :

2 repen melkchocolade (150 gram)75 gram botersnufje zout100 gram bloem3 eieren250 ml creme fraiche4 eetlepels vers geperst sinaasappelsap2 zakje vanillesuiker150 ml koud water

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg een groot vel bakpapier op de bakplaat.

Rasp de chocolade op een fijne rasp.

Snijd de boter in stukjes.

Schenk het water in een pan met dikke bodem.

Voeg de stukjes boter en snufje zout toe

aan het water en breng het aan de kook.

Zeef de bloem.

Voeg als de boter is gesmolten in een keer

de bloem toe en roer alles met de garde

goed door elkaar.

Blijf roeren tot het deeg een bal

is geworden die niet meer aan

de bodem van de pan plakt.

Haal de pan van de hittebron.

Laat het deeg iets afkoelen en klop

een voor een met behulp van de handmixer

de eieren door het deeg.

Schep het deeg in een spuitzak en spuit

kleine bergjes op het bakpapier.

Zorg dat er tussen de bergjes 2 cm ruimte is.

Bak de soesjes in 15 minuten gaar en goudbruin.

Gare soesjes zijn licht van gewicht.

Laat de soesjes op een rooster afkoelen.

Maak intussen de vulling.

Doe de creme fraiche in een kom en

roer de chocoladerasp, sinaasappelsap

en vanillesuiker erdoor.

Knip de soesjes aan de zijkant open.

Schep een lepel van het mengsel in de soesjes.

Stapel de soesjes in de vorm van een

piramide op elkaar.

VIS

Forelsoep met courgette en koriander

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 25 minuten

Ingredienten :

200 gram gerookte forelfilet2 sjalotjes1 courgette a 300 gram1 rode paprika2 eetlepels olijfoliemespuntje cayennepeper8 dl visbouillon van 1 tablet2 eetlepels gehakte koriander1 eetlepel allesbinder1 dl kookroom

Bereiding :

Snijd de forel in smalle reepjes.

Pel de sjalotjes en snipper ze.

Verdeel de gewassen courgette in stukjes.

Snijd de paprika, zonder zaadjes in miniblokjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan en

bak de sjalotjes en courgette 2 minuten.

Schep de cayennepeper erdoor

en schenk de bouillon erbij.

Kook de bouillon zachtjes 5 minuten.

Voeg de koriander toe en pureer

de soep met de staafmixer.

Meng de allesbinder met 1 eetlepel water,

roer dit door de warme soep

enbind deze ermee.

Maak de soep af met de room en schep vlak

voor het serveren de forelreepjes en paprika erdoor.

Zeevruchtensalade met

tomaten-kappertjesdressing

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 25 minuten

Ingredienten :

200 gram gekookte mosselen150 gram garnalen100 gram gerookte forelfilet2 lente-uitjes150 gram gemengde bladsla

Voor de dressing :

6 gedroogdetomaten op lie1 1/2 dl mayonaise1 klein blikje tomatenpuree2 theelepels worchestersaus10 druppels tabasco2 eetlepels kappertjes1 theelepel mosterd2 eetlepels sherry

Bereiding :

Snijd de forelfilet in reepjes.

Meng de mosselen met de garnalen en forelfilet.

Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes

en meng de helft ervan door de vis.

Verdeel de sla over 4 kommen.

Schep het vismengsel op de sla.

Snijd de tomaten in stukjes.

Meng de tomaten met de mayonaise,

tomatenpuree, worchestersaus, tabasco,

kappertjes, mosterd en sherry.

Voeg als de dressing te dik is

wat olie van de tomaten toe.

Schenk de dressing over de zeevruchten

en strooi de uiringetjes erover.

Lekker met geroosterd brood en boter.

Zalmcarpaccio met oosterse dressing

Voorgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 25 minuten

Ingredienten :

300 gram gerookte zalmfilet2 eetlepels citroensap2 lente-uitjes

Voor de dressing :

1 eetlepel ketjap manis1 eetlepel citroensap2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla)2 eetlepels witte wijnazijn1 eetlepel sesamolie

Bereiding :

Verdeel de zalm over 4 borden.

Besprenkel de vis met citroensap.

Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.

Houd wat groen apart voor de dressing.

Verdeel de uiringetjes over de zalm.

Meng de ketjap, citroensap, vissaus,

witte wijnazijn en sesamolie tot

een dressing en voeg het uitjesloof toe.

Sprenkel een beetje dressing

over de zalm en geef de rest er apart bij.

Citroenpasta met geroosterde zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten

Ingredienten :

400 gram penne1 rode ui2 teentjes knoflook1 courgette2 citroenen3 eetlepels olijfoliezou en peper4 moten zalm a 150 gram2 eetlepels zonnebloemolie2 eetlepels gehakte Italiaanse kruiden

Bereiding :

Kook de penne beetgaar en giet ze af.

Snipper de ui en knoflook fijn.

Rasp de gewassen courgette grof.

Boen de citroenen schoon, rasp 1 eetlepel

van de schil en pers de vruchten uit.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de wok en

fruit hierin de ui en knoflook.

Voeg de courgette toe en roerbak 2 minuten.

Schep de citroenrasp, helft van het sap,

de rest van de olijfolie, zout en peper erdoor.

Bestrijk de zalmmoten met de zonnebloemolie.

Rooster de moten 3 minuten per kant

in een grillpan.

Schep de pasta met de rest van de olijfolie

door het citroen-courgettemengsel

en warm het goed door.

Verdeel de pasta over 4 borden en

leg de zalm op de pasta.

Bestrooi het gerecht met de Italiaanse kruiden.

Lekker met een salade van rucola mte

geroosterde pijnboompitten, geraspte

Parmenzaanse kaas en een dressing van notenolie.

Tilapia-empanadas

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd :40 minuten

Ingredienten :

400 gram talapiafiletzout en peper3 eetlepels olie8 plakjes diepvries bladerdeeg300 gram panklare spinazie100 gram brie1 eierdooier1 sjalotje1 theelepel kerriepoeder2 dl kookroom1/2 dl witte vermout75 gram boter1 eetlepel gehakte bieslook

Bereiding :

Bestrooi de visfilet met zout en peper.

Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en

bak de vis 2 minuten per kant.

Schep de vis uit de pan en laat ze iets afkoelen.

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Roer de spinazie 1 minuut in

het resterende bakvet.

Voeg zout en peper toe naar smaak.

Snijd de brie in plakjes.

Leg 4 plakken bladerdeeg naast elkaar en

leg de visfilets erop.

Sla ze eventueel dubbel zodat

ze er goed op passen.

Verdeel de spinazie erover en

leg de brie erop.

Dek het af met de rest van het bladerdeeg.

Klop de eierdooiers los en plak hiermee

de naden van de pakketjes goed dicht.

Maak met een vork een kartelrandje.

Bak de empanadas in hetmidden van de oven

in 15 minuten goudbruin.

Pel het sjalotje en fruit het met

de kerriepoeder in 1 eetlepel olie.

Voeg de kookroom en vermout toe

en laat het iets inkoken.

Snijd de boter in klontjes.

Neem de pan van het vuur en

klop de klontjes boter erdoor.

Roer de bieslook door de saus.

Serveer de saus bij de empanadas.

Risotto met roergebakken garnalen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd : 35 minuten

Ingredienten :

1 ui2 teentjes knoflook75 gram rucola3 eetlepels olijfolie350 gram risottorijst2 dl witte wijn1 envelopje saffraan7 dl visbouillon van 1 tablet125 ml creme fraiche50 gram geraspte Parmenzaanse kaaszout en peper250 gram cocktailgarnalen1 eetlepel olijfolie

Bereiding :

Hak de ui en knoflook fijn.

Snijd de rucola fijn.

Verhit de olijfolie en fruit hierin

de ui en knoflook 2 minuten.

Schep de rijst erdoor en bak

tot de korrels glanzen.

Voeg de witte wijn en saffraan toe

en blijf roeren tot het vocht is opgenomen.

Schenk de helft van de bouillon erbij,

kook zachtjes en roer tot het vocht is opgenomen.

Blijf scheutjes bouillon toevoegen tot

de risotto in 20 minuten gaar is.

Schep de creme fraiche en de helft

van de rucola met Paarmenzaanse kaas,

zout en peper erdoor.

Roerbak de garnalen 2 minuten

in de hete olijfolie.

Serveer de risotto met daarop de garnalen

en de rest van de rucola.

Home Recepten