Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Paasrecepten.

Een ei is geen ei, bij Pasen denk je toch aan eieren.

Paasmenu.

-In Frankrijk is lamsvlees het traditionele paasgerecht.

-In de oven gebakken lamscarre met gekonfijte tomaat en courgette, waarbij we wegdromen over een zomerse lente.

-Vooraf risotto met ingemaakte octopus en rode uienchips.

-Een sorbet aan het einde.

De recepten vindt je ook op mijn paaspagina.

Risotto met ingemaakte octopus en rode uienchips.

-Ingredienten.

-Voor 4 a 6 personen:

-280 g rijst

-200 g ingemaakte octopus,

in delicatessenzaak of supermarkt verkrijgbaar.

-peper en zout

-200 g rode uien

-7 a 8 dl lichte kippenbouillon

-3 el extra vierge

-olijfolie

-80 g halfharde kaas

-boter.

-Bereiding:

-Twee eetlepels olie verwarmen in de pan en 1/3 grofgehakte ui lichtjes laten bruinen.

-De rest van de ui in 30 minuten, zolang als het duurt om de risotto te bereiden in plakjes in de oven, 160 gr. tot chips laten bakken.

-De ui uit de pan nemen en de octopus in de pan doen.

-Peper en zout toevoegen.

-Op een matig vuurtje de octopus in maximum 3 minuten bakken.

-De octopus is immers al gaar.

-De rijst koken.

-Wanneer hij voor 80 procent klaar is, de helft van de octopus toevoegen.

-Op het einde van de kooktijd het vuur uitdoen, indien nodig een beetje bouillon bijgieten, en de rest van de octopus, een nootje boter en de gesmolten kaas toevoegen.

-Alles mengen.

-Lamskroon met gekonfijte tomaat en courgette.

-Ingredienten.

-Voor 4 personen:

-schoongemaakte lamscarre's

-4 teentjes knoflook

-olijfolie

-tijm

-4 grote tomaten

-teentje knoflook

-1 ui

-rozemarijn

-1 courgette

-rozemarijn

-peper en zout

-6 aardappels

-3 blaadjes laurier.

-Bereiding.

-De tomaten in dikke plakken snijden.

-De ui pellen en dun snijden.

-Tomaten en ui in een ovenschaal schikken, kruiden met geperste knoflook, rozemarijn, tijm, peper en zout en besprenkelen met olijfolie.

-De schaal 2 a 3 uur in een oven van 130? c. zetten.

-Aan het einde van de bereiding de temperatuur verhogen.

-De aardappels koken, schillen en in blokjes snijden.

-De blokjes met de laurierblaadjes in een ovenschaal doen.

-Kruiden met rozemarijn, peper en zout, besprenkelen met olijfolie en de schaal een half uur in de oven zetten.

-De courgette in plakjes snijden en deze in een ovenschaal schikken.

-Kruiden met een geperst teentje knoflook, rozemarijn, peper en zout en besprenkelen met olijfolie.

-20 minuten in een oven van 150? c. zetten.

-De lamscarre's insmeren met een mengeling van olijfolie en tijm.

-De teentjes knoflook pellen, de teentjes in de lengte doorsnijden en de stukken tussen de koteletjes steken.

-Het vlees korsten in een oven van 200? c., de temperatuur op 160? c. zetten en nog een kwartiertje laten braden.

-De lamscarre en de groenten opdienen.

-Sorbet van Citroen met Basilicum.

-Ingredienten.

-10 gram verse basilicum

-1,5 dl citroensap

-1,5 dl water

-2 dl witte wijn

-225 gram suiker

-1/2 eiwit.

-Bereiding:

-Maak van water en suiker een suikerstroop.

-Laat deze afkoelen.

-Was de basilicum en hak ze heel fijn.

-Meng het gezeefde citroensap met de wijn en de basilicum, klop het eiwit half stijf en meng het er ook onder, evenals de suikerstroop.

-Schenk het mengsel in een sorbetiere en laat het invriezen.

Home Recepten