Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Mededeling van monsterozzy/ozzyfrog

Wat is er aan de hand hier! Ik heb al een aantal mensen een mededeling gegeven dat ik een poosje NIET aktief ga zijn hier op het web. En nu zal ik jullie ook op de hoogte houden van het gebeuren hier, omdat ik zoveel LIEVE berichtjes krijg wat ik zeker niet verwacht had! Als eerste dus alvast "Hartelijk Bedankt" voor die reacties, het doet mij heeeel goed om zo positief te blijven in deze toch moeilijke tijd!

Het zit zo, Voordat wij naar Aussie gingen (1998/1999) werkte Marco al voor een bedrijf voor zo'n 7jaar en heeft daar toen ontslag moeten nemen om hier in Aussie voor dat ZELFDE BEDRIJF te gaan werken. En hebben een boel dingen moeten inleveren en een boel geld moeten betalen om hier te komen, zijn werkgever hier had niet eens een dak boven ons hoofd geregeld bij aankomst van ons viertjes (en dat nog wel op ooudejaars avond!) We mochten toen bij een nieuwe collega van Marco intrekken zolang wij dat nodig hadden (wat wij natuurlijk eeeeeeeerg op prijs stelden!!!!) Wij hebben een visum voor 4jaar dat door Marco zijn werkgever gesponserd word, om hier te werken. De kinderen staan in mijn paspoort en ik heb een NL's paspoort, maar Marco heeft een Zwitsers paspoort en zijn visum voor NL is ondertussen ook al verlopen. Nu wilden wij toch ondertussen een permanent visum voor Aussie aanvragen (en dat had Marco net een dag voor hij het slechte nieuws te horen kreeg ook gedaan via zijn werkgever,) omdat volgend jaar ons visum hier zou verlopen. Alle medewerkers werden op vrijdag middag bij elkaar geroepen en kregen dus te horen dat heel dat bedrijf in heel Aussie opgedoekt werd en dat was het dan. Iedereen moest de maandag daarna gewoon weer aan het werk om te doen of er niets aan de hand was, zodat ze het bedrijf nog kunnen proberen te verkopen. Maar zo makkelijk werkt dat natuurlijk niet er zitten nog een heleboel haken en ogen aan dit verhaal, maar dat is te veeeeeeeeeel om op te noemen en uit te legen en dus doe ik dat ook niet. Maar voor ons betekend dat, dat wij nu niet weten waar we volgende maand zitten/wonen en/of eventueel werken! Het is echt heeeel ingewikkeld en brengt een boel zenuwen met zich mee, Marco is als een gek overal aan het soliciteren en doet alles wat er in zijn macht ligt om met een oplossing voor ons te komen. Maar als puntje bij paaltje komt hebben we kans dat we in 28 dagen ons huis uit moeten en misschien zelfs het land uit! Want de huur (die eerst door zijn werkgever voor de helft betaald werd,) kunnen wij nooit betalen en zeker nu niet! Ik ben al als een gek de spullen aan het uit zoeken en ben bezig om een Garage Sale te gaan houden. Ja je moet toch wat, maar ik wilde het toch even aan jullie mededelen die intresse hebben! En als ik weer even tijd heb om achter die p.c. te klimmen, zal ik jullie wel op de hoogte houden.

Alle duimen die wij krijgen van jullie, stop ik op een speciaal plekje in onze harten en dus helpen jullie ons met een geestelijk steuntje de goede kant op!!!!!! Heeeeeeeel Veeeeeeeeeeeel Liefs van Jeanette( (O:Ben even leeg

wat brengt dit te weeg

Mensen die met mensen sollen

mijn hoofd gaat er van tollen

Harde klap en doen alsof er niets is gebeurd

het bedrijf is failliet en niemand die er zeurt

Gewoon doorgaan met oogkleppen voor
achter die p.c. op het kantoor

Voor hen moet die klap nog komen

maar wij zitten hier niet te dromen

Marco zoekt aan alle kanten voor een oplossing voor ons allen

wat voor beslissing er ook zal vallen

We kunnen gelukkig nog gewoon lachen en helder blijven denken

Mede door jullie positieve steun en om ons een beetje aandacht te blijven schenken!

Thats why I blow you this kiss


And give you all a "BIG HUG"!!!!!!Nu 28 oktober'01 en weten nog niets, er is nog geen oplossing gekomen helaas! Het huis zullen we in elk geval uit moeten, omdat de huur te hoog is voor ons en dat vinden we niet erg omdat we toch al goedkoper wilde wonen. Alleen is nu de beslissing VOOR ons genomen en een beetje eerder dan verwacht.In het ergste geval moeten we naar nederland en als die werkgever hem daar wil hebben, komt hij het land WEL in. En dat is voor ons natuurlijk niet erg om naar NL te gaan, al zullen we Aussie dan wel heeeeeeeel erg gaan missen. Maar dan gaan we alsnog voor ons vaste visum voor Aussie, want we willen toch allemaal blijven. Het gaat hier nu om tijd en machteloosheid en dat is nog steeds knap lastig, al zien wij het wel zonnig in. Volgende week houden wij een Garage Sale vooral voor de kids en dat waren we toch al van plan alleen nu gaan we NOG MEER WEG DOEN! En over de kinderen gesproken, Aurora is nog te klein om te beseffen wat er gebeurt en Elrico had het er best moelijk mee. Zeker omdat hij bang was dat zijn papa en mama gescheiden zouden worden (NL/Swiss) en had daar nachtmerrie's over. Die zijn inmiddels uit de wereld gepraat en hij heeft ook geen zorgen meer. Dat komt omdat wij open vertellen wat er gaat gebeuren en dat er altijd wat moois voor terug komt en dat papa en mama nooooooooit zomaar gesplitst zullen worden wat er ook gebeurt! Al leven we momenteel heel onzeker, we kunnen toch possitief denken en doen en speciaal voor en met de kinderen! Ik hou jullie op de hoogte en tot de volgende keer!!!!!!

Ik wil eerst even kwijt dat het mij ontroerd om al die reactie's te lezen en dat er zoveel mensen meeleven met ons en de hele situatie!

Er heerst hier soms een spanning in huis als Marco thuis is en dat is normaal aangezien hij nog steeds niet weet wat er nou gaat gebeuren. Maar gelukkig bepraat hij alles met mij samen en daar ben ik wel blij om, (deed hij eerst helemaal niet zo goed namenlijk.) Er gebeuren op het kantoor zulke rare fratsen en de bazen zitten maar te smoezen onder elkaar. Dat hij blij is als hij op curses mag om de sfeer een beetje te ontlopen (en geef hem eens ongelijk!)

Het bedrijf is voor een gedeelte opgekocht door (hetzelfde bedrijf uit Canada notabene,) maar voor de rest na drie weken weet nog niemand of ze uitendelijk nog wel uitbetaald krijgen!!!

Nou daar zullen we dan snel achter komen na de 15de deze maand, alleen wij hebben nog GEEN beslissing KUNNEN nemen over wat we nou gaan doen. Dat omdat Marco EERST wil weten wat voor een premie EN regeling hij gaat krijgen en daar draaid alles nu zo'n beetje om! In ieder geval zijn we WEL bezig voor ons permanend visum en zitten we hier (in dit huis) nog ZEKER tot rond de kerst en dan zien we wel weer. We blijven possitief denken hoor, we zijn zeker niet zielig en hebben zelfs voor de kinderen een uitnodiging van (Jawel) Sint en zijn Pieten gehad om langs te komen! Dus we nemen het er nu nog maar even van en de kinders kunnen hun school in ieder geval afmaken en dat is ook heeeeeel belangrijk natuurlijk. Nou hopen we SNEL meer nieuws te hebben en dan zit ik gelijk op die p.c. om het jullie te vertellen hoor ;O)

Bedankt voor jullie steun en toeverlaat "People"!

Love Jeanette and a Big Hug for YOU!!!!!!!!!

Nou Marco is op de 13de Novenber ontslagen hoor, alleen weten we nu nog niets meer dan daarvoor. Dit was het enige wat ze hem konden vertellen op dit moment en de rest komt nog wel!

Daar zijn we klaar mee dan he? Nu maar hopen dat we volgende week WEL weten waar we aan toe zijn en of we kunnen blijven of niet.

Wie weet zien we die mooie regenboog wel op onze weg!!!!!!!!!Nou Smullers, de knoop is doorgehakt hoor en er is een beslissing genomen/gevallen.

We komen weer naar Nederland (kan ik ook eens op de koffie komen... hihihihi!)

Marco heeft een dreigbriefje naar NL gestuurdt en ze verteld dat dit geen steil was wat ze aan het doen zijn en dat hij snel een oplossing wilde horen voor een bepaalde datum. Nou en je moet niet vragen wat het Marco heeft gekost om de grote baas in NL aan de telefoon te krijgen, maar het is gelukt: Hij krijgt een baan aangeboden in NL (dus dat probleem met dat zwitsers passpoort is dan ook gelijk opgelost,) ze gaan de verhuizing van onze spullen verzorgen EN ze vergoeden onze reis naat NL terug!!!!!

Maar we denken er toch wel aan om alsnog een vast visum aan te vragen in NL voor Aussie. In ieder geval kan ik lekker mijn moeder een ECHTE knuffel gaan geven (na drie jaar) en nog wel net VOOR de kerst:0)

Ook de kinderen vinden het heeeeeeeeeel leuk om Oma en Opa een bezoekje te gaan brengen en wellicht een lang bezoekje, tot we zelf een woning hebben gevonden. We willen naar Woerden gaan als dat mogenlijk is, heeft Marco al eerder gewerkt en dat vinden wij een leuk plaatsje vandaar.

Dus als we hier alles geregeld hebben, kunnen we in NL aan de slag met daar alles opnieuw te regelen. Nou nu gaan we het dus ECHT druk krijgen en ik ben heeeeeel benieuwd hoe alles gaat lopen!

Home Recepten