Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Wat zijn wraps?

Met Wraps kan heel Nederland aan de rol. De Mexicanen doen het al eeuwen en zijn meesters in het 'inpakken'. Hun tortilla behoort tot de zogenaamde antojitos, hapjes die de hele dag door op straat worden gegeten. De tortilla doet daarbij dienst als brood, bord en lepel tegelijk. De wortels van de wrap liggen dan ook in de Mexicaanse keuken. Maar deze lekkere en informele manier van eten - een wrap eet je bij voorkeur met de hand! - heeft inmiddels de rest van de wereld veroverd. En dat is niet voor niets, want de 'wrapper' heeft eindeloze culinaire mogelijkheden. Koud of warm, met een zoete of hartige vulling is het een heerlijke lunch, hoofdmaaltijd of tussendoortje. Met World Wide Wrap laat Honig Nederland kennis maken met de grenzeloze wereld van wraps.

Wat zijn wraps?

Wraps zijn een soort pannenkoeken die meestal gemaakt zijn van tarwe- of maisbloem. Wrappen betekent inpakken of oprollen. De bekendste wraps op dit moment zijn tortilla?s, burrito?s en fajita?s. Meestal worden deze wraps geassocieerd met Mexicaans eten, maar er kan veel meer. Wraps kunnen gevuld worden met alle mogelijke combinaties van verse groenten, vlees, vis, kaas en kruiden. En ze kunnen zowel warm als koud gegeten worden. Zo kun je zelf oneindig varieren.

Je kunt de Wraps direct vullen met alle mogelijke combinaties van verse groenten, vlees of vis.

Voor de vulling heeft Honig drie wereldse smaken ontwikkeld.

Iedere smaak bestaat uit een mix voor de vulling en een dipsaus. Je voegt de verse ingredienten toe en maakt in een handomdraai een heerlijke Oosterse, Griekse of Mexicaanse Wrap.Ancho = deze dieprode gedroogde poblano-chilipeper is de meest voorkomende mexicaanse variant en heeft een zoete,fruitige smaak en is niet zo heet.

Burrita = tortilla met vulling van bonen en verkruimelde chorizo of kaas, geserveerd met een vurige salsa.

Chilaquiles = betekent letterlijk pepers en kruiden in bouillon. Soep die de Azteken maakten van overgebleven tortilla's, chilipepers en kruiden.

Chilipoeder = voor dit poeder worden gedroogde rode pepers fijngemalen,er bestaat hete en milde chilipoeder maar hoe heet dat verschilt van merk tot merk.

Chivichanga = krokante, in olie gebakken burrita

Enchilada = betekent letterlijk bedekt met peper. In chilisaus gedoopte tortilla. Wordt vaak als ontbijt(!) geserveerd.

Guacamole = betekent letterlijk avocadomengsel. Volgens een Mexicaanse volkswijsheid worden avocado's en meisjes rijp van zachte kneepjes.

Jalopeno = deze populaire verse chilipeper is glad en vlezig en als rode of groene verkrijgbaar,

in hun vel zitten vaak bruine barstjes,ze zijn ook in blik verkrijgbaar.

Koriander = koriander ook bekend als cilantro,is een essentieel ingredient in salsa's en sausen,

de blaadjes hebben een frisse prikkelende peperachtige smaak en een heldere groene kleur.

Maismeel = maismeel wordt gemaakt door maiskorrels te malen,het wordt gebruikt als bindmiddel,vulling of om te coaten.het is grof of fijngemalen en wordt ook wel polenta genoemd.

Mulato = deze donkerbruine peper is een variant van gedroogde poblano,hij heeft een gedroogdde fruit en chocolade smaak en is mild heet.

Panucho = tortilla gevuld met haai. Ook wel haaiebrood genoemd.

Poblano = dit is een grote,mild-tot-hete vlezige peper met een subtiel rooksmaakje.

poblano wordt gewoonlijk groosterd en gevuld en niet fijngehakt in gerechten gebruikt,in gedroogde vorm heet hij Ancho.

Rode kidney bonen = deze bonen hebben een volle smaak en donkerrood vel en romig en gekleurd vlees,ze zijn overal gedroogd en in blik verkrijgbaar.

Serrano = deze verse pepers zijn er in rood en groen,maar worden meestal pas gebruikt als ze rood gerijpt zijn,ze zijn glad en matigheet en worden vaak gebruikt in sausen en salsa's

dit waren enige ingredienten die worden gebruikt in de mexicaanse keuken...

Taco = gevulde tortilla. Wordt in Mexico overal en op elk uur van de dag gegeten.

Taquero = straatverkoper van taco's. Haantje de voorste als er op straat iets gebeurt.

Tortilla = dun, zacht broodpannenkoekje.

Tostada = tortilla als eetbaar brood belegd met kip, bonen, sla, avocado, tomatensalade, zure room en kaas.

Quesadilla = gebakken, dubbelgevouwen tortilla met een klassieke vulling van kaas en een takje ezapote.

Zwarte bonen = deze bonen oorspronkelijk uit yucatan,mexico,zijn paarszwart met romig wit vlees binnenin en een lichte rooksmaak.

Home Recepten