Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Hoe maak ik mijn salades nog lekkerder?!

Zes heerlijke vinaigrettes voor zomerse salades. Gebaseerd op olie en azijn maken deze zachte vinaigrettes met hun geurige kruiden uw salades tot een feest.

Door de diverse aroma's krijgen ze steeds weer een eigen karakter. Overigens, op smulweb staan bijna 1000 !!! recepten voor salades.Meng twee eetlepels olijfolie extra vergine met een eetlepel wijnazijn. Voeg hier een theelepeltje pikante mosterd bij. Een snufje zout erbij en een eetlepel lauwwarm water. Dit alles eventjes goed dooreenroeren.Voeg bij een glas droge witte wijn, een dessertlepel witte wijnazijn en twee eetlepels olijfolie extra vergine. Maak deze vinaigrette compleet met een mengsel van heel fijngesneden bosui, basilicum en kervel (of kruiden naar smaak).Meng een eetlepel rode wijnazijn met een eetlepel aceto balsamico, die wat is aangelengd met whisky; giet hierbij drie eetlepels olijfolie extra vergine en een ietsiepietsie zout en meng dit goed door elkaar.

Pers 2 sinaasappels uit en doe hierbij een dessertlepel sesamolie of zonnebloemolie. Maak dit op smaak met zout een een klein beetje zwarte peper. Om de smaak van de sinaasappel nog te versterken kun je er wat geraspte citroenschil bijroeren.Meng twee eetlepels bouillon met twee eetlepels olijfolie en een eetlepel aceto balsamico. Voeg hierbij een theelepeltje suiker, wat peper en zout van de molen. Tenslotte een paar druppeltjes citroensap. Dit alles goed mengen.Meng drie eetlepels olijfolie extra vergine met ruim een eetlepels slasaus. Voeg hierbij kleine twee eetlepels slafris "tuinkruidendressing", een eetlepel suiker en wat peper en zout van de molen.

Extra lekker wordt deze vinaigrette met een fijngesneden bosui erdoor.

Home Recepten Kookboeken