Londen en Pret a Manger.

London heeft Harrods, Britisch Museum, warme metro`s,Buckingham Palace, weinig engels
sprekende inwoners, Towerbridge, regen, Soho, tijd tekort, Apple Store, alles ligt verder weg dan de plattegrond aangeeft en natuurlijk PRET A MANGER. Laatst waren mijn vrouw en ik in London om onze au pair dochter te bezoeken. Een lijstje “wat nemen we mee”, een lijstje “wat gaan we kopen?” en het belangrijkste lijstje “wat gaan we eten?”

London heeft alles. London heeft Harrods met een geweldige food afdeling, London heeft Chinatown. London heeft sushi. London heeft supermarkten waar je de lekkerste taarten kunt halen en London heeft Pret a Manger.

Pret a Manger is een soort van lunch café keten waar London vol van staat. Een keten waar puur met biologische producten wordt gewerkt. Je hebt wraps, stokbroodjes, warme stokbroodjes, salades, vele sapjes, brownies, cakejes en fruit te koop. De broodjes worden ’s ochtends vers gemaakt (waardoor je de kruiden extra goed proeft).

Alles wat aan het eind van de dag over is wordt naar een soort van Leger des Heils gebracht. En de verpakkingen van het eten is gerecycled en wordt gerecycled. Hoe groen wil je het nog hebben?

Pret a Manger wordt vooral gezien als een soort ‘to go restaurant”, aangezien je 2% extra betaald als je binnen gaat eten en in sommige vestingen heb je ook WI-Fi. (en persoonlijk vind ik: lunchcafés die WI-FI hebben een extra pluspunt).

Dus ben je in London, stap dan vooral eens de Pret a Manger binnen. Mijn aanrader: de houmous wrap (met heerlijke vers gemaakte humous), de kip avocado stokbrood (met koriander), en de carrot cake. En oh, neem ook vooral eens een kijkje op de site, want daar krijg je een – feel good- gevoel van, en er wordt o.a. uitgelegd welke ingrediënten ze allemaal gebruiken

1 Reactie

  1. onceinalifetime

    7 mei 2011 at 17:24

    Pret a Manger zet recepten op het web –> http://www.pret.com/our_food/pret_diy

    Waarom zet sandwiches.jpgde populaire Britse sandwichketen Pret a Manger zijn recepten online? Verliezen ze klanten omdat die nu zelf de lekkere broodjes kunnen maken die ze anders zouden kopen? Of is de receptensite juist goed voor het bedrijf, dat 1,3 procent van de Britse sandwichmarkt van 1,9 miljard pond in handen heeft? Volgens Eric van der Palen van Molblog is het een slim idee: "De prijsbewuste consument, met al zijn kritiek op het prijspeil van Pret a Manger, wordt nu opzettelijk uitgedaagd zijn favoriete lunch zelf te maken. Probeer het maar, hoe moeilijk kan het zijn? Na een uurtje prutsen met een halve boodschappenwagen aan ingrediënten zullen ze dan al snel merken dat niet alles zo eenvoudig is als het lijkt."
    (Via Molblog)

Geef een reactie