Dat koop je bij de Turk

Marianne Meijerink –> Wegwijs in de nieuwe buurtsuper Niets zo Nederlands als een Turkse supermarkt!
Waar vind je granaatappels, dadels, lamsgehakt en de heerlijkste verse yoghurt? Bij de Turk. De waren staan er tot bijna aan het plafond opgetast: van olijven in potten, blikken en zakken tot gedroogde peulvruchten en specerijen, met daartussen vaak nog een vitrine met vlees en een koelvak vol zuivel. Bij ‘de Turk’ – die overigens even goed een Marokkaan, Libanees, Irakees of Iraniër kan zijn – draait het om vers.
Dit boek wijst de weg in de nieuwe buurtsuper. Het neemt je mee de winkel in, laat zien wat er te koop is en wat je daarmee kunt doen. Bij de nieuwe buurtsuper vind je verrassingen – courgetttebloemen, bulgur en enorme bossen verse munt – maar ook vergeten groenten als aardperen, verse kapucijners of kardoen.
Dat koop je bij de Turk vertelt over de herkomst van zo’n 150 producten uit de nieuwe buurtsuper en staat boordevol recepten en bereidingstips.

– Unieke, overzichtelijke gids voor de Turkse supermarkt>
– Met beschrijvingen van 150 producten.
– Ruim 90 mediterrane recepten.

Technische gegevens
druk 1ste
formaat 12,5 x 20 cm
omvang 144 pag.
illustraties kleurenfoto’s
uitvoering paperback
prijs € 12,95
nur 440
isbn 978 90 5956 367 4
categorie culinair
uitgever FONTAINE UITGEVERS
verschijnt in oktober 2010
in de pers Nederlands Dagblad, Trouw

1 Reactie

  1. Ik zie je artikel nu pas en wat jammer dat er nog niemand gereageerd heeft.
    Laat ik dus de eerste zijn, onder het motto beter laat dan nooit.
    Ik koop al een paar jaar spullen bij het Turkse winkeltje in mijn woonplaats. Inderdaad verse munt en koriander, veel goedkoper en sterker dan de rotzooi die Albert Heyn verkoopt. Het zelfde geldt voor de enorm lekkere yoghurt, de feta, granaatappels, kweeperen…noem maar op. Mijn Turkse winkeltje neemt geleidelijk aan, beetje bij beetje de functie van de toko over door ook steeds meer producten uit die wereld in te voeren. Het is namelijk zo dat alle mensen die echt van koken houden, uiteindelijk vanzelf in dit soort winkeltjes gaat neuzen. Ik vond er rozenjam, kataifideeg, prachtige walnoten, allerhande soorten pasta“s, kortom ik ben blij met "mijn" Turks winkeltje. Het boek heb ik niet echt nodig, denk ik, maar leuk dat je er iets over schrijft. Groet, Joke

Geef een reactie