Wijnproeverij met grandioos concert.

Bio-Dynamisch evenement. Op zondag 14 maart 2010 organiseerde Peter Hekers van Pierre Ache Wijnen dit bio-dynamisch evenement. Hij nam ons mee in de fascinerende wereld van de biodynamische wijnbouw. Wij konden een aantal wijnen proeven en Elisabetta Foradori uit Italië was er persoonlijk om uitleg te geven over haar wijnen. Hetgeen zij met overweldigende passie deed! Omdat de maan een belangrijke rol speelt in de bio-dynamie speelde de Nederlandse band La Luna vervolgens de sterren van de hemel. Kortom een middag over wijn en muziek maken met passie! Bekijk (en beluister!) vooral de sites van La Luna (www.laluna.org). en Elisabetta Foradori (www.elisabettaforadori.com).

Peter Hekers over wijn…
‘Wat me enorm aanspreekt is de veelzijdigheid: wijn is oneindig! Boeiend vind ik bijvoorbeeld de enorme verschillen die kunnen bestaan tussen wijn van twee akkers die naast elkaar liggen. Alweer ruim 25 jaren geleden ben ik begonnen met alles over wijn te lezen en zo veel mogelijk proeven. Dat heeft me in vele wijngaarden en kelders bij uiteenlopende wijnmakers gebracht. Inmiddels ben ik er achter gekomen dat ik de mensen om me heen graag vertel over mijn passie en ze ook in de gelegenheid wil stellen mijn wijnkeuze te ervaren. In 2007 ben ik mijn eigen wijnzaak gestart. Onder de naam van mijn ‘alter ego’ Pierre Ache (spreek uit ‘asj’) bied ik mijn wijnkeuze aan. Pierre Ache Wijnen staat voor wijnen van gepassioneerde wijnmakers die met vakmanschap en respect voor de natuur karaktervolle en betaalbare wijnen maken.’

De wijnen van Elisabetta Foradori…
Aan de voet van de steil uit het dal rijzende Dolomieten ligt het domein van Elisabetta Foradori. Met grote betrokkenheid bij de oorsprong van haar regio en met veel liefde voor de Teroldego-druif is de reputatie van haar wijnen alsmaar toegenomen. Foradori behoort niet voor niets tot de beste wijndomeinen van de wereld. Ondanks haar succes gaat Elisabetta door met het onderzoeken hoe ze nog betere wijnen kan maken. Dat is voor haar: zo authentiek mogelijk uitdrukking geven aan Teroldego-druif en het terroir van haar Campo Rotaliano. Ze realiseerde zich dat het leven in de grond door de vele bewerkingen en bespuiten sterk was afgenomen. Daarom heeft ze tien jaar geleden besloten bio-dynamisch te gaan werken. Haar ervaring is dat deze werkwijze de druivenstokken zeker ten goede is gekomen. Sinds 2006 is het effect volgens haar ook in de wijnen te bespeuren. De ‘basiswijn’ heet Foradori en de topper van het huis is de Granato. Daarnaast maakt ze een bijzondere witte wijn. Laat u deze middag verrassen door Elisabetta en haar wijnen.
Zie ik jullie nog op de proeverij op 25 april in Maastricht? Mail pierreachewijnen@versatel.nl.

De muziek van La Luna…
Luisteren naar La Luna is een bijzondere belevenis. Klanken en woorden banen zich met speels gemak een weg naar het hart van iedereen die er naar luistert. La Luna verleidt, ontroert, overtuigt en ontwapent.
Met een verwarmende intensiteit die het ene moment een glimlach op je gezicht tovert en je het andere moment een brok in je keel bezorgt. Een meeslepend repertoire dat reikt van chansons en fado’s tot jazzy songs. Fragiele liedjes, afgewisseld met passie en vuur. In 2008 is La Luna door de jury unaniem uitgeroepen tot de hoofdprijswinnaar van de Rabobank Cultuurprijs. Pure muziek, gebracht door vijf gedreven muzikanten die hun sporen verdienden op de Nederlandse theaterpodia met bijvoorbeeld Mathilde Santing, Brigitte Kaandorp, Marcel de Groot, Nuhr, Erik van Muiswinkel en Lebbis en Jansen.

La Luna is…
Helen Botman-zang, Ton Nieuwenhuizen-(contra)bas en zang, André van der Hoff-sax, dwarsfluit en zang, Rob Stoop-piano en accordeon en zang, Andries Eleveld-slagwerk en zang.

HP/De Tijd over La Luna…
‘Het akoestische live-geluid van La Luna is overweldigend. De musici spelen met een dynamiek die er voor zorgt dat iedere noot optimaal tot zijn recht komt.’

Wij hebben genoten van de gastvrijheid van Theleme (http://www.theleme.nl/), de wijnen en muziek. Een onvergetelijke middag!

2 Reacties

  1. onceinalifetime

    13 april 2010 at 20:17

    Zie Peter Hekers jullie nog op de proeverij op 25 april in Maastricht? Meer info via pierreachewijnen@versatel.nl

  2. Genoten van je artikel heel interessant en de muziek van La Luna "is out of this World". Groetjes, Louise

Geef een reactie