`Hey, come over here, kid – learn something. You never know, you might have to cook for 20 guys someday. You see, you start out with a little bit of oil. Then you fry some garlic. Then you throw in some tomatoes, tomato paste. You fry it. You make sure it doesn`t stick. You get it to a boil. You shove in all your sausage and your meatballs, hey? And a little bit of wine. And a little bit of sugar and that`s my trick.` Spaghetti Alla Clemenza

Als je nou nog niet weet waar deze tekst vandaan komt (als de titel het al niet verklapt heeft) ben je zeker geen Godfather-fan. Clemenza (van de legendarische quote `Leave the gun – take the cannoli`) maakt in de bewuste scene dit gerecht. Volgens het commentaar op de DVD is dit recept afkomstig van de regisseur Francis Ford Coppola. Als de film zou floppen, had in iedergeval iedereen gezien hoe je spaghetti-saus maakt :-). Hoewel uit de film niet het exacte recept blijkt, lijkt het op het volgende: Bak 2-3 tenen knoflook, die gekneusd en fijngehakt zijn, in olie. Laat ze niet bruin worden! Voeg 2 blikken tomaten toe. En daarnaast 2 blikjes tomatenpuree en wat basilicum en oregano. Clemenza voegt Italiaanse worstjes en gehaktballetjes toe. Ik hou het op gehaktballetjes door rundergehakt met verse peterselie, gedroogde chilipepers en zout te draaien en deze door bloem te halen. Ik bak deze kort in olie in een hete pan voor de kleur en voeg deze daarna toe aan de tomatensaus. Daarna een scheut wijn en paar lepels suiker naar smaak. Laat dit tenminste 20 minuten sudderen en vergeet niet af en toe te roeren. Meng gekookte spaghetti met de saus en serveer met geraspte kaas. Ik dronk er een Val Dei Molini Bardolino Classico 2005 bij. Had geen Zuid-Italiaanse wijn in huis en was bang dat deze tegenover dit Siciliaanse gangster-maal een watje zou blijken – viel wel mee. Maar zoek het volgende keer iets meer naar het zuiden.