Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De verschillende soorten pasta.

Het assortiment aangeboden deegwaren is zeet groot. Om een beetje thuis te raken in de enorme assortiment, volgt hier een overzicht van de bekendste pastasoorten.

KORTE DEEGWAREN

Conchiglie (schelpen)

Kleine, holle pasta.

Ditali

Kleine, holle buisjes.

Farfalle

Pasta in de volrm van vlinders; de grote vorm heet farfalloni.

Fusilli

Korte pasta, in de vorm van een spiraal.

Gnocchi

Holle, gebogen, komvormige pasta.

Penne

Korte buisvormige pasta, waarvan de uiteinden schuin zijn afgesneden.

Pipe rigate

Holle, gebogen buisjes met een geribbelde buitenkant.

Rigatoni

Korte buisvormige pasta, waarvan de uiteinden recht zijn afgesneden.

LANGE DEEGWAREN

Linguine

Lange, platte macaroni die, afhankelijk van de breedte, linguine, bavette of trenette heet.

Macaroni

Lange pasta, die hol is.

Spaghetti

Misschien wel de bekendste pastasoort ter wereld. Lange, dunne pasta, die niet hol os Afhankelijk van de dikte heet deze deegwaren: fidelini of capellini, vermicellini, vermicelli of spaghetti.

Tagliatelle of fettuccine

Naast spaghetti een van de meest gebruikte pastasoorten. Smalle lintvormige repen heten tagliatelline, tagliatelle, fettuccine, brede heten fettuce.

GEVULDE DEEGWAREN OF DEEGVELLEN

Cannelloni

Holle buisjes van deeg om op te vullen.

Lasagne

Lasagne is er in twee soorten: groen en witte. Lasgne maakte u in laagjes; telkens een laagje lasagnevellen en een laagje vulling. Als u de vellen met de vulling bestrijkt en oprolt, maakt u er cannelloni van.

Ravioli

Vierkante, met vlees of spinazie gevulde deegjasjes.

Tortellini

Deegringen die met allerlei groente, kaas of vlees gevuld kunnen worden en in verschillende grootte gekocht kunnen worden.

Tortelloni

Deegjasjes in de vorm van een halve maan.

Bron: Het beste uit de italiaanse keuken.

Home Recepten Kookboeken