nim

De tien geboden van het roerbakken (wokken)

1. Roerbakken vraagt om grote hitte, koken op gas verdient de voorkeur.

2. De wok moet stevig op een ring staan; gebruik bij voorkeur een wok met een steel.

3. Concentratie is noodzakelijk, alles gaat sneller dan op de concentionele manier.

4. Voordat met roerbakken wordt begonnen moet alles gesneden zijn.

5. Snijd de ingredienten met de langste garingstijd in kleine stukjes; de ingredienten met de korste garingstijd in grotere stukken.

6. Zet alle smaakmakers; zout, peper, kruiden, enz. bij de hand.

7. Verhit de wok voordat de olie wordt toegevoegd.

8. Gebruik weinig olie, een wok heeft geen dooie hoeken.

9. Als de olie begint te walmen, is de temperatuur hoog genoeg.

10. Wals de olie door de hete wok, zodat de hele binnenzijde met een dun laagje olie wordt bedekt.

bron: Doe meer met de wok, NZ

9 Reacties

  1. Hoi,
    Je artikel staat bij mijn favorieten!
    Groet, Lizan

  2. dir artikel! Ik neem het mee, dank je wel!! Groetjes Jozianne

  3. Wat een leuk artikel zeg. En gefeliciteerd met je plaatsing op de home-page.

    Groetjes Inge

  4. logisch als ik de groeten erin doen dat ze niet gaan bakken maar ik bedoel natuurlijk de groenten.

  5. Jammer genoeg kook ik met een keramische kookplaat met daarin 2x halogeen en 2x gewoon. Ik kan die wok 1 uur op de hoogste plaat laten staan maar dan nog als ik de groeten of het vlees er in doe, ook met kleine hoeveelheden is het over met het wokken dat wordt het meer stomen.
    Ingrid

  6. visscher1950

    22 maart 2004 at 15:08

    Het staat zelfs op de homepage, leuk he.
    Groetjes van Leny.

  7. heb ik het ook gezien, eerst de groenten en vlees in de hete bouillon (geen water !), uitlekken en hup in de gloeiendhete wok. heel snel klaar. Maar voor thuis-gebruik doe ik het op de manier als je hier beschrijft, zonder de bouillon.

    Leuk artikel!

    Anne

  8. Alleen heb ik gemerkt dat de Chinees bij het wokken eerst de groenten en het vlees in hete bouillon ‘doopt’, laat uitlekken dan pas in de wok doet. Is omslachtiger, dat wel.

Geef een reactie