Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De tien geboden van het roerbakken (wokken)

1. Roerbakken vraagt om grote hitte, koken op gas verdient de voorkeur.

2. De wok moet stevig op een ring staan; gebruik bij voorkeur een wok met een steel.

3. Concentratie is noodzakelijk, alles gaat sneller dan op de concentionele manier.

4. Voordat met roerbakken wordt begonnen moet alles gesneden zijn.

5. Snijd de ingredienten met de langste garingstijd in kleine stukjes; de ingredienten met de korste garingstijd in grotere stukken.

6. Zet alle smaakmakers; zout, peper, kruiden, enz. bij de hand.

7. Verhit de wok voordat de olie wordt toegevoegd.

8. Gebruik weinig olie, een wok heeft geen dooie hoeken.

9. Als de olie begint te walmen, is de temperatuur hoog genoeg.

10. Wals de olie door de hete wok, zodat de hele binnenzijde met een dun laagje olie wordt bedekt.

bron: Doe meer met de wok, NZ

Home Recepten