Zandgebak maken

Bron: ‘Chic gebak’, Le Cordon Bleu Zandgebak wordt op bijna dezelfde manier bereid als kruimeldeeg, maar bevat wat extra suiker om de taart of vlaai zoeter te maken.

Voorbereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten koelen
Baktijd: geen
Voor 530 gram deeg

Ingredienten:

 • 200 gram bloem
 • flinke snuf zout
 • 70 gram ongezouten boter
 • 80 gram suiker
 • 1 ei, licht geklopt
 • 1-2 druppels vanille-essence
 1. Meng de bloem met het zout in een grote kom. Snijd de boter in dobbelsteentjes van 1 cm en doe ze bij de bloem. Wrijf de boter met de vingertoppen door de bloem tot het deeg op broodkruim begint te lijken.

 2. Voeg de suiker toe en maak een kuiltje in het midden. Meng het ei met de vanille-essence en giet dit mengsel in het kuiltje. Roer het langzaam met een spatel door de bloem. Voeg wat water toe als het deeg te droog is. Er moet een deegbal gevormd kunnen worden.

 3. Kneed het deeg tot een bal en druk het enigszins plat. Verpak het in plasticfolie en leg het 20 minuten in de koelkast.
Met een portie kunt u twee springvormen van 18 tot 20 cm bekleden. Als u maar een taart wilt maken, moet u het deeg in tweeen verdelen. Gebruik het ene deel; verpak het andere deel in plasticfolie en bewaar het in een luchtdichte diepvrieszak in het vriesvak.

3 Reacties

 1. This is depend on the user customnizations we can put it or not add desktop icon windows 10. This type of the simple options you must to choose every time.

 2. roxy-floxsy

  3 april 2004 at 12:17

  Hoi hoi, ik was op je recept chocoladetaart en kom zo op dit artikel terecht. Ik neem beide mee.
  Liefs,
  Maria

 3. selamat-datang

  30 maart 2004 at 08:56

  Handig om dit bij de hand te hebben. Heb het dan ook bij mijn favorieten gezet. Bedankt en groetjes, Rens

Geef een reactie