Eet je mooi in 28 dagen
Inge de Munnik, 115 pagina`s, 19,95
Marktvizier 2011

Door Jenniek.

De schrijfster Inge de Munnik vertelt in `Eet je mooi in 28 dagen` wat voor invloed je eten op je uiterlijk kan hebben. In het boek worden wetenschappelijke feiten besproken, en het effect van eten op je huid, haar, nagels en tanden wordt uitgelegd.
In het boek staan voor vier weken, dus 28 dagen, recepten beschreven. Er is veel variatie in de recepten, en de mooie foto`s maken het extra uitnodigend om de recepten uit te proberen.

In het boek staan geen standaard menu`s die maar even opgevolgd moeten worden. Er wordt juist veel uitgelegd over gezonde, pure en natuurlijke voeding, en de uitleg wordt ondersteund door de recepten in het boek. Juist deze uitleg maakt `Eet je mooi in 28 dagen` een bijzonder boek. De uitleg zorgt ervoor dat je gaat begrijpen wat voeding kan doen. Het boek helpt ook om het toe te passen in het dagelijks leven.

In het boek staat ook een omschrijving van de verschillende vitaminen, in welke voedingsstoffen deze voor komen en wat een tekort aan een bepaalde vitamine met je kan doen.

Al met al is het een leerzaam boek, maar het is ook prettig om te lezen. De uitleg is helder, in begrijpelijke taal geschreven. Je hoeft bovendien geen keukenprins(es) te zijn om de recepten te kunnen maken. De recepten zijn gemakkelijk te maken, en er staan gerechten in die snel klaar zijn. Het boek is dus ook te gebruiken in een standaard werkweek. En, natuurlijk ook niet onbelangrijk, de gerechten zijn lekker!

Geen standaard kookboek dus, maar wel een leerzaam en gezond receptenboek, een absolute aanrader voor iedereen die zich met gezond eten bezighoudt.