Mijn Smulweb Blog

Marijke 's Blog

Madeirasaus

RECEPT MADEIRASAUS

Saus, lekker bij rundvlees…….
Saus gerecht uit Frankrijk , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

4 el boter
3 el bloem
2 dl droge witte wijn
1 liter licht gezoute bouillon
2 el tomatenpuree
4 gesneden champignons
1 dl madeira
1 kleine wortel, gehakt
1 medium ui, gehakt
2 peterseliestengels, gehakt
1 tijmtakje, gehakt
1/2 laurierblaadje
Bereiding
Fruit de wortel en ui in de boter en bruineer de groenten. Voeg de bloem toe, goed mengen en bak de roux zachtjes tot een goudbruine kleur onstaat. Af laten koelen en verdunnen met witte wijn, beetje bij beetje toevoegen. Voeg 7 dl bouillon toe, de tomatenpuree, peterselie, tijm en laurier. Voeg de champginons toe (die al eventjes zijn gebakken). Aan de kook brengen en daarna 45 minuten laten pruttelen, af en toe het vet er af scheppen. Daarna door een zeef gieten, alle sappen er uit drukken. Weer aan de kook brengen en 30 minuten laten koken. Af en toe een el overgebleven bouillon toevoegen. Door een doek gieten en opnieuw verhitten en op hoog vuur in laten koken tot 2 dl. Voeg de madeira toe en nog 5 minuten laten sudderen.

Eventueel nog wat koude boter doorheen kloppen.

1 Reactie

  1. Fijn dat nu gevonden heb. Ziet er allemaal heerlijk uit. Groetjes Ruth

Geef een reactie