Borrelhapjes zijn geen Aperitiefhapjes

De meeste mensen verwarren borrelhapjes met aperitiefhapjes. Het verschil tussen Nederland en Belgie in het aperitieven zit hem in het feit dat er bij ons in Belgie wordt geaperitiefd met Sherry,Porto of Champagne,dan kun je geen echte borrelhapjes serveren,omdat de meeste borrelhapjes te pikkant zijn en de smaak verstoren.
Daarom zijn mijn bijdragen allemaal aperitiefhapjes.
Als je een Party geeft met sterke drank en zo dan geef je beter borrelhapjes.Dat kikkert op en zo kun je meer drinken dan normaal.
Dus dat is het verschil:
Aperitiefhapje voor de maaltijd.
Borrelhapje bij de borrel.

5 Reacties

  1. Hoi,
    Dat vind ik nou een leuk artikel. Heb ik eigenlijk nooit over nagedacht, maar je hebt volkomen gelijk. Heb je artikeltje meegenomen. Bedankt, Petra

  2. Ik las je artikel.
    Persoonlijk heb ik zes maanden in madrid gewoond en daar drink men ‘n droge sherry, bier of wijn samen met tapas.
    Die zijn wel gekruid en hebben veel smaak.
    Dan gaat je verhaal niet helemaal op toch
    ;-))
    Petra

  3. vrijdagbrigade

    29 juli 2002 at 12:26

    Inderdaad een aperitiefhapje (bv.lepelge rechtje) heeft tot doel de smaakpapillen te strelen (te avtiveren)Waar kan ik die ergens vinden. Help je mij opweg. Bij voorbaat dank
    met vriendelijke groeten.

    Jo

  4. kaatje_kriebel

    5 februari 2002 at 08:37

    Nog een leuke van Michel Montignac: je kunt gerust een wijntje nemen (een rode!), dit zet natuurlijk aan, behalve als je eerst een borrelhapje/stukje kaas neemt; de alcohol zet dan niet gelijk zijn suikers om in vet!

    Nog nooooooiiiitt zo’n goeie smoes gehoord om lekker te snacken!

  5. ooo die naam veschillen toch,we nemen gewoon wat we lekker vinden een borrelhap of een aperitief,bij de borrel of een lekker pilsje,
    is het opgevallen dat heel veel van deze hapjes heel goed bij een buffet gebruikt kunnen worden.
    ed

Geef een reactie