Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Smullen van de liefde

Eten, drinken en de liefde bedrijven. Zo begint de tekst in het kookboek, "Smullen van de Liefde". Een leuk boek met interessante weetjes over opwekkende ingredienten. Die geheimen wil ik natuurlijk graag met jullie delen.

Eten, drinken en de liefde bedrijven. Drie uiterst plezierige bezigheden die vele kundige beoefenaars tellen. Tenminste zolang het niet gaat om een combinatie van die drie want dan, leert onderzoek, moet menigeen afhaken. Het eten was voortreffelijk maar de drank vloeide te rijkelijk, dus bleef het bedrijven van de liefde achterwege.

De drankjes waren lekker maar het eten was om deprimerend van te worden en toen was ook de trek in de liefde bekoeld. En zo zijn er nog vele variaties te bedenken die een teleurstellend "eindresultaat"hebben.

Dit boek helpt de liefhebbers van eten en drinken en liefde bedrijven deze ideale combinatie wel tot een goed einde te brengen.

De auteurs geven aan met welke spijzen en dranken de partner in de juiste stemming te brengen is. Met welke culinaire liflafjes spin je een aangenaam web rond hem of haar en waar schenk je ondertussen de glazen mee vol?

Eten en drinken kunnen een opwindend samenzijn maken en breken. In dit boek recepten en tips om zowel jezelf als die verukkelijk ogende man of vrouw aan de overzijde van de dis op de juiste "kamertemperatuur"te brengen waarna er met volle teugen van de liefde gesmuld kan worden.Op een lichtvoetige manier beschrijven de auteurs hindernissen die op weg daar naar toe kunnen opdoemen en hoe die te bestrijden zijn.

Wat het eten betreft serveren zij de lezer een selectie van kruiden , vruchten en soorten vlees envis, die in het verleden maar ook nu nog bekend staan om hun prikkeling van de geslachtsdrift en de potentieverhogende kwaliteiten. De zogenaamde afrodisiaca zijn verwerkt in vele recepten. Tast (met mate) toe tijdens een romantisch etentje voor twee, een picknic, na een avondje stappen, het souper of bij het ontbijt. Hartstocht moet gevoerd worden.Heerlijk eten en drinken in combinatie met het opwindende spel van de liefde, gaan uitstekend samen. Maar in de praktijk blijkt het toch een hele kunst om deze twee goed op elkaar af te stemmen. Schrik niet van de gegevens, ontleed aan het door ons ingestelde, Groot Smullen Van De Liefde Onderzoek" Drie van de vier ondervraagde moesten tot hun schande bekennen dat het eten en drinken uiteindelijk ten koste was gegaan van wat daarna als een erotisch toetje had moeten worden opgediend. Na het genoeglijk samenzijn had men eigenlijk niet meer zo'n trek in waar het aanvankelijk toch om begonnen was; met volle teugen genieten van de liefde.

De aanvankelijke opwinding was uit het lijf weggevloeid als water uit een lekke emmer. De maag was te vol, men kon geen pap meer zeggen of had een katterig gevoel, omdat er toch te diep in het glaasje werd gekeken of de verkeerde drankjes waren genuttigd. Aan het eten was ogenschijnlijk niets mis. Het smaakte meer dan lekker en er was ook gezorgd voor het juiste sfeertje. Toch werd uiteindelijk wat door de mond ging de spelbreker. Daarnaast speelde ook een gebrek aan fitheid een rol.Wie van de liefde wil gaan proeven, moet zich bedenken dat de prettigste "score"slechts te bereiken is als lichaam en geest in goede doen zijn.

Je hoeft niet veel ervaring in de liefde te hebben om te weten dat zelfs een eenvoudige verkoudheid al danig roet in het eten kan gooien.

Een loopneus, niesbuien, kortademigheid of een rillerig gevoel nopen niet direct tot vrijen.

Niemand zal het lichamelijke contact bovenaan de verlanglijst plaatsen als het water hem of haar uit de neus en ogen stroomt.

Andere obstakels die het liefdesspel ernstig dwars kunnen zitten zijn ondermeer permanente vermoeidheid (sedert enkele jaren een erkende ziekte) en "depri"zijn, gedeprimeerd dus.

De oude romeinen zeiden het reeds: Mens sane in corpe sano, een gezonde geest in een gezond lichaam.

En om maar eens met het Chinese principe van Yin (tegengestelde van Yang) te spreken; Het genot vindt ondermeer zijn oorsprong in het vuur van de brandende liefde, opwindende gerechten, de onuitputtelijkheid van de spermabron en de nabijheid van de geliefde.

Twee dikke vliegen in een heerlijke klap slaan; dat kan als er een uitgebalanceerde wisselwerking tot stand komt tussen eten en drinken aan de ene kant en sex aan de andere kant. Smullen van die combinatie is het doel waar velen naar streven, maar die vaak voor maar weinig is weggelegd: gewoon omdat er onderweg toch allerlei obstakels opdoemen.Er zijn duidelijke verbanden tussen fitheid en sex en zo is het ook met eten (later) en de liefde bedrijven.

Is de potentie te verhogen dankzij een uitgekiende maaltijd???? Ja, zeggen de wetenschappers, al is de een daar gevoeliger voor dan de ander. Met die slag om de arm zijn we het van harte eens. In welk voedsel schuilt de prettige schaduw van het afrodisiacum, het middel dat de geslachtsdrift stimuleert? Laten we eerst eens naar de opwindende effecten van diverse vissoorten kijken.

Oesters, Sint Jacobsschelpen, mosselen en andere schelpdieren bevatten zink, het bestanddeel dat huid, haren en botten in goede doen houdt maar tevens de reuk en tastzin (voortplantingsfuncties) aanscherpen.

Makreel, je zou het misschien niet verwachten, is vooral in gerookte of gestoomde vorm een "inspirerende"vis, die bovendien als bijzonderheid heeft dat de lust er tamelijk snel door wordt geprikkeld. Voor garnalen geldt dat evenzo.

Paling? Een krachtig afrodisiacum. De Karper heeft wat dat betreft nog een grotere reputatie en was daarom in vroegere eeuwen vooral in trek bij de Franse Koningshuizen, waar deze vis altijd op tafel kwam als het met het krijgen van nakomelingen niet zo wilde lukken.

De tonijn is vooral gewild als afrodisiacum in Japan waar deze vis doorgaans rauw onder de huig doorgaat.

Zeeduivel ten slotte -de naam doet het al vermoeden- kan in een mens wat losmaken en komt daarom al honderden jaren op het bord van personen , die een extra steuntje in de rug nodig hebben voordat de erotiek om de hoek komt kijken.

De verleidelijke werking van specerijen en kruiden was al bekend bij de Egyptenaren en, mits in juiste hoeveelheden genuttigd, stimuleren ze op een smakkvolle wijze de geslachtsdrift.

Van (dure) saffraan wordt gezegd dat het goed is voor de bloedcirculatie en dat geldt ook voor tabasco en zwarte peper. Een eigenschap die aan deze laatste specerij nog wordt toegekend, maakt korte metten met winderigheid.

Venkel in combinatie met vis, heeft de naam een "mannelijk" kruid te zijn.

Wilde Marjolein was ooit gewild in liefdesdrankjes want naast ontspannende eigenschappen nam het eveneens remmingen weg.

Ook vruchten kunnen een duit in het zakje doen als het er om gaat de gevoelige weg van de erotiek te plaveien. Stimulerend zijn onder meer de granaatappel, de kweepeer, de perzik en niet te vergeten de vijg, die qau uiterlijk misschien een nogal uitgeleefde indruk maakt maar innerlijk, het vruchtvlees, is een echte krachtbron voor de liefdesmotor.Is een uitgave van: Etiko Uitgevers Lisse

Geschreven door: Kwee Siok Lan en Herman van Amsterdam.

Alle recepten op deze pagina komen uit dit kookboek.

Home Recepten