Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Muffins

Anne Wilson over muffins: Muffins worden ook wel snelle broodjes genoemd ? snel gemaakt en snel gegeten. Ze kunnen als ontbijt of lunch, of bij de koffie of thee geserveerd worden. Probeer ze eens met soep of kaas en fruit als lichte avondmaaltijd. Muffins kunnen zoet of hartig, vezelrijk en gezond zijn.

Muffins zijn verrassend gemakkelijk te maken, nog gemakkelijker dan scones. Volg gewoon de ?muffinmethode?, roer de gemengde vloeibare ingredienten met enkele snelle halen door de gemengde droge ingredienten. U krijgt het beste resultaat als u dit met een vork doet. Het mengsel hoort wat klonterig te zijn, dit levert lichte muffins met een fijne textuur op. Door te lang roeren worden de muffins te hoog en een beetje taai. Als u fruit, kaas of spek door het deeg doet, roer dit dan door het meel en roer niet te lang.

Gebruik voor het bakken diepe muffinvormpjes. Koop de diepste vormpjes, het liefst met anti aanbaklaag. Verdeel het beslag met een metalen lepel gelijkmatig over de met olie ingevette vormpjes. Vet alleen de bodem in, anders rijzen de muffins niet goed. Let er op dat u het beslag niet meer roert tijdens het vullen van de vormpjes. Lat de muffins na het bakken 3-4 minuten in de vormpjes afkoelen, neem ze er dan uit en laat ze afkoelen op een taartrek.

Muffins zijn het lekkerst op de dag dat u ze bakt, serveer ze warm met boter. Ze kunnen luchtdicht verpakt tot twee dagen bewaard worden. Bevroren muffins kunnen in folie gewikkeld in 10-12 minuten worden opgewarmd in een matig warme oven.

Home Recepten