Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Smulweb neemt Receptenweb over

Receptensite Smulweb.nl heeft branchegenoot Receptenweb.nl overgenomen. Smulweb verstevigt hiermee haar leidende positie op de Nederlandse markt aanzienlijk. Ook de domeinnamen www.recepten.nl en www.recipeweb.com maken onderdeel uit van de overname. Smulweb is marktleider op het gebied van online-recepten en -restaurants met meer dan 3 miljoen unieke bezoeken per maand (*). Volgens Michiel Slegt van Smulweb wordt thuis koken steeds populairder: “Enerzijds door de vele kookprogramma’s op televisie en anderzijds gaan consumenten - door de huidige financiële crisis - minder vaak uit eten. Dankzij Smulweb en Receptenweb kunnen consumenten en hobbykoks gemakkelijk via internet inspiratie opdoen.”

Trouwe groep bezoekers

Slegt is dan ook zeer ingenomen met Receptenweb.nl: “Al jaren is dit een degelijke website met een trouwe groep vaste bezoekers. Niet voor niets werd receptenweb.nl de afgelopen vier jaar Website van het Jaar in de categorie Mens en Gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat, door gebruik te maken van elkaars sterke punten, Smulweb en Receptenweb elkaar fors kunnen versterken.”

Integratie social media

Een voorbeeld is de domeinnaam www.recipeweb.com. Deze speelt een belangrijke rol in de overname, aldus Slegt: “Momenteel werken we hard aan uitbreiding en vernieuwing van Smulweb.nl. Vooral de mogelijkheden van de diverse social media integreren we op een grensverleggende manier. Dit unieke concept rollen we eind dit jaar in Nederland uit en volgend jaar volgt de internationale introductie, via Recipeweb.com.”

Geen gevolgen voor medewerkers

Smulweb.nl en Receptenweb.nl blijven overigens onder hun eigen naam bestaan. De overname heeft geen gevolgen voor de medewerkers van beide receptensites. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

* bron: STIR januari 2012

Home Recepten