Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Nieuw! kookworkshops.nl

Kookworkshops.nl is een nieuwe website, waarop we zoveel mogelijk leuke kookworkshops verzamelen. Samen koken is gezellig, leerzaam en schept een band. Koken kan in groepsverband of individueel, meer als kookcursus. Op Kookworkshops.nl maken we onderscheid tussen het individueel koken, in de vorm van een kookcursus en koken met een groep, als personeelsuitje of familiefeest.[/p]

Individueel koken

Dat kan eenmalig zijn, bijvoorbeeld een middag of avond. Daarin word je bijgespijkerd over een specifiek onderwerp, zoals de thaise of japanse keuken of bijvoorbeeld moleculair koken. Daarnaast organiseren veel kookstudio's zogenaamde kookclubs. Lidmaatschap van een kookclub houdt meestal in, dat je een of twee keer per maand gezellig in groepsverband een avondje komt koken. Vergelijkbaar aan lidmaatschap van een sportvereniging.

Koken met een groep

Koken is hip! Vooral Gezellig koken met je collega's, familie of vrienden. Razend populair zijn de zogenaamde Kookcompetities, waarbij twee groepen het tegen elkaar opnemen om de beste driegangen maaltijd binnen de tijd te serveren. De groepen doen dit allebei met een zogenaamde black box. Een grote doos vol onbekende en bekende ingrediënten. Beide teams krijgen dezelfde doos.

Maar naast de Kookcompetitie is het koken met een groep nog steeds ontzettend populair als personeelsuitje of vrijgezelle feestje.

Een compleet overzicht, o.a. van het aanbod van het Smulweb Kookcollege in Amersfoort, vind je op target=_blank>http://www.kookworkshops.nl

Home Recepten