Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Oranjefans over Octopus: Tegen een steen slaan en op eten

De voorspellingen van de inktvis Paul zijn voor Oranjefans reden om massaal op zoek te gaan naar mogelijkheden om de Duitse octopus aan een smakelijk einde te helpen. Via Twitter werden vooruitlopend op de wedstrijd honderden berichtjes verstuurd met passende recepten op onder andere Smulweb.nl. Uitblinker was het recept waarbij Paul tegen een stuk steen geslagen moet worden om zijn vlees mals te maken. Smulweb.nl zag maar liefst 890% meer bezoekers op zoek naar inktvis- en octopusrecepten. In een normaal weekend zoeken slechts een paar honderd mensen naar recepten van deze achtpotige dieren met voorspellende gave. Afgelopen weekend waren dat er duizenden.

Van de 828 octopus- en inktvistrecepten waren de bekende calamari fritti en de gegrilde octopus met limoen, gember en munt de favorieten. Twitteraars vonden de wijze waarop het vlees van Paul mals gemaakt moet worden, tegen stenen slaan of in een schone cementmolen, zeer wenselijk.

Overigens maakte het niet uit dat de voorspelling van Paul is uitgekomen. Ook na de wedstrijd bleven fans volop recepttips verspreiden.

-----------------------

Berichten op Twitter met “Smulweb” en “octopus”:

Recept Gegrilde gemarineerde babyoctopus (zie inleiding over het slaan tegen stenen): target=_blank>http://http://search.twitter.com/search?q=Smulweb%2Boctopus

Recept Gegrilde gemarineerde babyoctopus (zie inleiding over het slaan tegen stenen): target=_blank>http://https://www.smulweb.nl/745503/koken/recept/Gegrilde-gemarineerde-babyoctopus

Home Recepten