Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Kruidenwijzer, deel 2

Handige weetjes over kruiden. Combineren met: tomaten, aardappelen, wortelen, varkensvlees, gehakt, wild en gevogelte, sperziebonen

Gebruiken in/bij: soepen, sauzen, ragouts, vleesgerechten, vegetarische gerechten, visgerechten

Hoe bewaren: invriezen

Gebruik: royaal

Wel/niet meekoken: blaadjes niet, stelen welCombineren met: tomaten, kaas, vis, eieren, lamsvlees, gevogelte, kalfsvlees

Gebruiken in/bij: soepen, vleesgerechten, salades, sauzen, pizza, pastagerechten

Hoe bewaren: invriezen of drogen

Gebruik: spaarzaam

Wel/niet meekoken: verse niet, gedroogde heel evenCombineren met: tomaten, kaas, vis, eieren, lamsvlees, gevogelte, kalfsvlees

Gebruiken in/bij: soepen, vleesgerechten, salades, sauzen, pizza, pastagerechten

Hoe bewaren: invriezen of drogen

Gebruik: spaarzaam

Wel/niet meekoken: verse niet, gedroogde heel evenCombineren met: geklopte slagroom, roomkaas, azijn, zure room, mayonaise

Gebruiken in/bij: sauzen, dressings, geroosterd vlees, gebakken vis

Hoe bewaren: in potaarde

Gebruik: spaarzaam

Wel/niet meekoken: nietCombineren met: yoghurt, thee, azijn, chocolademelk

Gebruiken in/bij: ijs, sauzen bij lamsvlees, vruchtensalades, wortelen, koolsoorten

Hoe bewaren: drogen

Gebruik: spaarzaam

Wel/niet meekoken: verse niet, gedroogde heel evenCombineren met: knoflook, boter, tomaat, eieren, aardappelen

Gebruiken in/bij: soepen, salades, sauzen, vis- en vleesgerechten, als garnering invriezen

Hoe bewaren: invriezen

Gebruik: royaal

Wel/niet meekoken: blaadjes niet, stelen welCombineren met: citroen, knoflook, boter, tomaat, wortelen, doperwten, bloemkool, aardappelen

Gebruiken in/bij: soepen, salades, sauzen, vis- en vleesgerechten

Hoe bewaren: invriezen

Gebruik: royaal

Wel/niet meekoken: blaadjes niet, stelen welCombineren met: varkens- en lamsvlees, tomaat, courgette, aubergine, peulvruchten, gevogelte, azijn, paddestoelen

Gebruiken in/bij: vlees- en visgerechten, barbecuegerechten, gebak, mediterrane gerechten, soepen, wildgerechten

Hoe bewaren: invriezen of drogen

Gebruik: spaarzaam

Wel/niet meekoken: welCombineren met: azijn, boter, varkens- en kalfsvlees, peulvruchten, gehakt, tomaten

Gebruiken in/bij: vleesgerechten, pastasauzen, soepen, mediterrane gerechten, visgerechten

Hoe bewaren: invriezen of drogen

Gebruik: spaarzaam

Wel/niet meekoken: welCombineren met: tomaat, wortelen, peulvruchten, prei, gehakt, gevogelte

Gebruiken in/bij: soepen, stoofgerechten van vlees en gevogelte, sauzen, ragouts, roerbakgerechten, Indiase gerechten

Hoe bewaren: invriezen

Gebruik: royaal

Wel/niet meekoken: blaadjes niet, stelen welCombineren met: varkens- en schapenvlees, tomaten, gevogelte, aubergine, courgette

Gebruiken in/bij: salades, kaas- en eiergerechten, soepen, stoofschotels, ragouts, sauzen

Hoe bewaren: invriezen of drogen

Gebruik: spaarzaam

Wel/niet meekoken: welCombineren met: vis, zoute haring, eieren, peulvruchten, aardappelen

Gebruiken in/bij: sauzen, salades, soepen, geroosterde vis

Hoe bewaren: invriezen

Gebruik: royaal

Wel/niet meekoken: kan meegekookt wordenDrogen kan in de zon of in de oven uiteraard op een lage temperatuur.

Als je besluit om ze in te vriezen dan kun je ze het best eerst wassen dan laten drogen hakken en in een potje doen met een deksel dan pas invriezen.

Home Recepten