Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Tuinkruiden, een gevaarlijke verslaving?

De verslavende werking van (tuin) kruiden. Sinds een aantal maanden ben ik verslingerd aan de recepten van Jamie. Het Amerika boek wat ik aanvankelijk huiverig heb aangeschaft als verjaardagskado van mijn partner (ook een liefhebber van koken) is een bijna dagelijks gebruikt voorwerp in ons huis geworden.

De bibliotheek leent al een aantal maanden enkel Oliver boeken aan mij uit, die ik keer op keer weer leen en dan steevast roep dat ik "dit recept" de vorige keren absoluut over het hoofd heb gezien.

Maar als ik alles netjes op een rijtje zet en kort moet samenvatten wat het belangrijkste is wat ik de afgelopen maanden van Oliver heb geleerd is het antwoord erg simpel, nl;

Het gebruik van veel en verse kruiden in de gerechten.

En hiermee kom ik meteen tot de kern van dit artikel. De verse kruiden werden aanvankelijk bij de diverse supermarkten aangeschaft. Peterselie, Basilicum, Dille, Tijm, Munt etc. kwamen de eerste weken vers in vacuüm verpakte zakjes binnen. Helaas moest ik nogal eens wat weggooien, geplukt kruid blijft niet lang goed en invriezen bleek ook geen succes, aangezien dit naar mijn mening de smaak negatief beïnvloedde.

Ik schakelde over naar kruiden in pot. Ook in de supermarkt te verkrijgen en niet veel duurder. En toen raakte ik echt verslingerd.

De afgelopen 2 weken heb ik geteld 8 keer een pot met verse kruiden, aangeschaft. Gemiddeld 16 Euro.

Niet echt voordelig. Dit probleem zag ik echter enkele weken geleden al aankomen, vandaar dat ik in mijn vensterbank op dit moment 6 potten met zaaigoed heb staan, waaronder peper, tomaat, basilicum, peterselie, dille en koriander.

Volgens mij zijn ze klaar om verpot te worden.

Helaas zijn alle miniplantjes nu al gereserveerd voor diverse probeergerechten...

Een jaar geleden ben ik verhuisd. Er was toen geen tijd voor de inrichting van de voor- en achtertuin.

Ik denk dat ik dit weekend me maar eens ga oriënteren op de aanleg van een kruiden- moestuin.

Moet niet al teveel problemen opleveren. Die schommel, zandbak en trampoline, evenals de vijver met zuurstofplanten (?) praat ik ze vast wel uit het hoofd. ;-)

Tenslotte zijn ze allemaal verslingerd aan lekker eten.

Home Recepten