Heerlijke en snelle kipcocktail Bereidingstijd: 20-30 minuten
Gang: Voorgerecht
Keuken: Nederlandse keuken
Smaak: Zacht en romig
Techniek: Koken
Soort gerecht: Voorgerecht
Uit eigen keuken: Ja

Ingrediënten voor 4 personen

5oo gram kipfilet
4 perziken uit blik
Zoete appel
2 eetlepels kerrie
Citroensap
Sla voor decoratie
Zout en peper
Tabasco
Yoghurt met perzik (bv. Almhof)

Bereidingswijze

Kip kruiden met kerriepoeder en even in laten trekken.
Vervolgens het vlees bakken. Snij het vlees in kleine stukjes of in reepjes.

Appel schillen en in hele kleine stukjes snijden en met citroensap besprenkelen. De 3 perziken in stukjes snijden. De overgebleven perzik snijdt je in reepjes als garnering (naar eigen wens kun je deze ook als extra in het mengsel toevoegen).

In maatbeker de perzikyoghurt mengen met beetje perziksap, wat kerriepoeder, enkele draaien vers gemalen zeezout en peper. Voor een pittige versie voeg je enkele druppels tabasco toe.

Je kunt de kip echt koel/koud opdienen (als de kip koud is alles goed mengen en enkele uren in de koelkast), maar ik vindt lekkerder als de kip nog warm is en je deze mengt met de andere ingredienten.

Opmaak: Cocktailglazen bekleden met verse sla en reepjes perzik.
Kip met de yoghurt erin scheppen.
Garneren met walnoten en misschien een leuk blaadje munt.

Eet smakelijk