Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

GaultMillau Awards 2011

De prijswinnaars van de GaultMillau awards 2011 zijn 1 november bekend gemaakt in het Circustheater in Scheveningen. In de top zijn weinig verschuivingen. Opvallend is nieuwkomer Pure C van Sergio Herman met maar liefst 16 punten. Er zijn twee nieuwe prijzen in het leven geroepen; de Prijs-plezier award en het Duurzame restaurant van 2011.

De trends zijn volgens Jan van Lissum: lekker en betaalbaar eten, minder luxe ingrediënten, (te)veel amuses, veel zout, meer vrouwen in gastronomie.

Voor de GaultMillau punten per restaurant, klik hier.

De awards gaan naar:

Terras van het jaar: Aan de Poel

Hotel van het jaar: kruisherenhotel Maastricht

Talentvol gastvrouw van het jaar: Iete Braeken, De Lindehof Nuenen

Gastheer van het jaar: Pasquinel Kolk, Ciel Bleu Amsterdam

Wijnkaart van het jaar : Fred Rotterdam

Talentvol sommelier van het jaar: Adrian Zarzo Habraken, Ivy Rotterdam

Sommelier van het jaar: Edger Groeneveld, Het Koetshuis Bennekom

De wijn-spijs specialist van het jaar: Nadine Mogling, bij Jef Texel

Duurzaam restaurant van het jaar: Paul van Staveren, Sonoy Emmeloord

Prijs-plezier award: 't Amsterdammertje, Loenen aan de vecht

Restaurant van het jaar: De Librije, Zwolle

Beste chef 2011: Sergio Herman, Oud-Sluis

Belofte van het jaar: Niven Kunz, Niven

Chef van het jaar: Edwin Vinke, De Kromme Watergang

Top 5 ongewijzigd:

20 punten Oud-Sluis

19,5 punten De Librije, Inter Scaldes, Beluga

19 punten De Leest

Stijgers in de top:

Boreas naar 18, Ciel Bleu , Vinkeles, De Kromme Watergang, De Lindehof, Ivy naar 17, Pure C binnen op 16,

Naar 16 punten: Bordewijk, Kaatje bij de Sluis, Wolfslaar, The Raffles, bij Jef , Sonoy, De Zwaan, Latour, Niven, Fred, La Trinite, La Defi

Gezakt:

Herberg onder de Linden, Apicius, Toine Hermsen, Ron Blaauw zijn gezakt naar 16 punten.














Home Recepten