Hoe werkt het Gebruik de schotel alleen IN de oven en er beslist NIET “bovenop”. Vergeet niet hem voor ieder gebruik in koud water te dompelen voor minstens een half uur zodat hij zich goed kan “vol-zuigen”.
Plaats de gevulde schotel op het rooster in het midden van de KOUDE oven, en verwarm deze pas daarna tot de voorgeschreven temperatuur. Let er ook op dat je de schotel niet blootstelt aan plotselinge temperatuur-verschillen door bv. een koude vloeistof in de hete schotel te gieten of andersom. Zet de schotel, als die uit de oven komt, op een houten plankje, onderzetter of anderszins, maar NIET direkt op tafel. Na gebruik kan je de schotel het best even in ruim water leggen zodat de eventuele aangekoekte resten kunnen losweken. Maak hem vervolgens schoon met heet water met een beetje afwasmiddel maar zeker GEEN schuurmiddel. Spoel na met warm water en een borstel en laat hem daarna op een luchtige plaats drogen. Leg de schotelhelften niet in elkaar voor ze volkomen droog zijn en bewaar ze in een open ruimte.