Misschien gebruik je al honing in je thee, bij je ontbijt of op brood, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Honing is een heerlijke natuurlijke smaakmaker voor de meest uiteenlopende gerechten. Samen met Smulweb heeft Melvita een aantal recepten ontwikkeld om meer met je honing te doen! Ontdek ze op deze pagina

Spareribs-1

Er zijn veel verschillende honingsoorten, die ieder hun eigen smaak hebben. Zo kan je dus ook per recept variëren met het soort honing. Voor deze honingsoorten vliegen de bijen op deze specifieke bloemsoorten, de natuur bepaalt dus de smaak van de honing.

Het meest bekend is de Bloemenhoning, van weide- en veldbloemen, deze is altijd zacht en rijk van smaak. Acaciahoning is heel licht van kleur, altijd mooi vloeibaar en mild zoet van smaak. Woudhoning is donker van kleur en heeft een intense smaak. De nieuwe biologische Klaverhoning heeft een fluweelzachte textuur en een heerlijke zoete smaak.

Melvita heeft nu ook een aantal soorten honing met een smaakje. Om net dat beetje extra smaak te geven aan je gerecht.

  • Honing & Kaneel: zachte crème honing verrijkt met kaneel. Heerlijk op warme toast en voor het bakken van koekjes en gebak.
  • Honing & Gember: zachte crème honing met echte gember. Lekker in warme melk, door een smoothie of in wokgerechten.
  • Melvita Ontbijt Honing met cranberry. Lekker door je bakje yoghurt met muesli.

Graag vernemen we ook jullie recepten en ervaringen met honing. Deze kan je delen op Smulweb of mailen naar info@melvita.nl

Melvita_Premium_kaneel_02-w Melvita_Premium_gember_01