Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

My China

Kookboek over de Chinese keuken door Kylie Kwong


Kylie Kwong is een bekende van de Engelse TV zender van de BBC waar zij al meerdere kookprogramma`s op haar naam heeft staan. Zo ook enkele kookboeken. Helaas worden haar boeken nog niet naar het Nederlands vertaald. Je zal het met de Engelse versie moeten doen wat op zich geen probleem zal zijn als je de taal machtig bent.

Haar laatste boek uit 2008 is My China. Dit boek is een heuze dikzak en behoorlijk zwaar. Dat mag ook wel met 484 pagina`s full color. Het boek bevat heel veel recepten begeleid met mooie reisverhalen. Vele culinaire foto`s en vele foto`s van het prachtige land China. Het boek bevat recepten van het Zuiden en het Oosten van China.

Wat dacht je van Kung Po Chicken op pagina 173. De foto doet je al eten. Een heerlijk recept met kip, pittig gemaakt door 2 rode pepertjes. Of Stir fried duck breasts with pickled ginger en pickeld chilies (geroerbakte eenden borst met ingelegde gember en ingelgde chilies) op pagina 29, ook een lekker pittig recept. Voor de liefhebbers van Chinese nagerechten is dit boek niet echt geschikt, weinig tot niets te vinden van toetjes.

Deze bumperissue zal niet misstaan in je boekenkast. Maak alvast maar een plekje vrij. Maak maar flink wat plek vrij want het boek is echt flink van formaat.

Ik hoop dat ooit de Nederlandse uitgevers de boeken van Kylie Kwong ontdekken en er Nederlandse versies van zullen uitgeven.

Je kan dit boek aanschaffen bij Bol.com bij de Engelse afdeling


Informatie:

Titel boek: My China

Auteur: Kylie Kwong

Prijs in Euro`s: € 36,99

Taal: Engels

Afmetingen: 231x286 mm

Gewicht:1939 gr

ISBN: 10 0007271042

ISBN: 13 9780007271047

Uitgeverij: Collins


Home Recepten