Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Gebraad

Kookboek Gebraad

Gebraad is een kookboek van de bekende schrijver Stéphane Reynaud die o.a. ook de kookboeken Van het Varken & A propos Bistro schreef.

Gebraad, elke dag een stukje vlees (of vis, of gevogelte...). Een mooi boek. Niet strak in design, maar gewoon gezellig en toegankelijk. De kaft is van zacht materiaal. Op bijna elke pagina een recept begeleid met een mooie foto. 168 pagina`s. Elk hoofdstuk is gewijd aan 1 dag van de week. En van daar uit kan je zelf kiezen wat jij wil eten. Op zondag eet je wat er over is, leftovers. Ook een hoofdstuk met wat je bij het gebraad kan eten. Ook worden er suggesties gedaan bij bepaalde stukken vlees. Als je dat ene niet wil, kan je dat andere doen.

Een greep uit de recepten ossenhaas met knoflook en slakken, Konijn à la lyonnaise, Varkensvlees met lof en sinaasappel, Kabeljauw uit de oven met salie, Lamsschouder met komijn. Ga zo maar door.

Een heerlijk kookboek dus, met heerlijke recepten. Niet echt een boek voor de zomer, maar dat ligt meer aan de timing van de uitgeverij.

Naam boek: Gebraad

Naam schrijver: Stéphane Reynaud

Uitgeverij: Fontaine Uitgevers lannoo

ISBN: 978-90-72975-04-1

Prijs: € 24, 95 (bij bol.com ex verzendkosten)

Home Recepten Kookboeken