Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Marc Smeets verlaat Hotel Corona

Hotelambities van de baan. Enige jaren geleden interviewde ik Marc Smeets die ambitieuze plannen had met hotel Corona. Tot mijn verbazing kreeg ik het volgende bericht:

Marc Smeets, chef-kok van het gelijknamige restaurant, verlaat het bekende Haagse viersterrenhotel Corona. Chef-kok Smeets heeft het huurcontract opgezegd en vertrekt 31 december. Hij kookte tien jaar voor het hotelrestaurant.

Smeets vertrekt omdat hij zich ergert aan langdurige verbouwingen in het centrum van de stad, in de buurt van zijn restaurant. Er is nu alweer een verbouwing van bijna een jaar voor de deur van mijn zaak aan de gang. De verbouwing kost mij omzet, al is het niet zo dat mijn zaak gezondheidsproblemen heeft. Daarnaast is het na tien jaar Corona tijd om een nieuw avontuur aan te gaan.

De 35-jarige kok gaat de komende hard werken om een nieuw restaurant te starten. Ik zoek een pand waar we veertig tot couvert kunnen herbergen. Marc Smeets is een bekende naam in Den Haag en omgeving, en Den Haag is op alle verbouwingen na een fantastische stad. Daarom zoek ik waarschijnlijk een pand buiten het centrum of in een van de randsteden van Den Haag.

Over de opvolging van Smeets bij Hotel Corona is nog niets bekend. Het nieuws is ook nog erg pril. Ik weet niet wat de directie gaat doen. Ze vonden het leuk voor mij, dat ik een droom kan verwezenlijken. Tot 31 december zal ik vlammen voor Corona en als ze in het nieuwe jaar nog even gebruik willen maken van mijn chef-kok of sommelier, dan is dat geen enkel probleem.

Marc Smeets begon tien jaar geleden als chef-kok. Hij kookte onder meer onder de kookgrootheid Robert Kranenborg. De laatste vijf jaar runde Smeets het restaurant onder zijn eigen naam. Restaurant Marc Smeets is lid van restaurantorganisatie Jeunes Restaurateurs Nederland. Zijn restaurants behoord met onder met Calla?s, The Raffles, Seinpost, Kandinsky, Imko Binnerts en Le Cirque tot de top van de eetgelegenheden in en om Den Haag.

Marc heeft groot gelijk, er komt geen eind aan de verbouwingen in het Haagse centrum. En eigenlijk denk ik dat deze chef-kok beter uit de verf komt in een ander restaurant waar hij voor een bredere doelgroep kan koken dan het Coronapubliek.

Home Recepten