Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Dag met Passie

Champagne, zalm en passievruchten. In het oosten van het land groeide het team van ons communicatiebureau zo hard dat ze meer ruimte nodig hadden. Die vonden ze in een sfeervol herenhuis. Alleen dankzij de opdrachtgevers en leveranciers kan het bureau groeien. Daarom besloten we de rode loper uit te rollen voor al onze relaties en ze uit te nodigen om het nieuwe pand passievol in te wijden. Met passiehapjes, drankjes, kaarsen, muziek en zelfs een passiekerstboom.

Omdat ?communicatie onze passie is? was iedereen het na wat brainstormen al snel eens dat passie het thema van de dag moest worden. We verstuurden vlammend rode uitnodigingen met de afbeelding van een tangopaar. De badges die we droegen op onze zwartrode kleding waren op dezelfde wijze vormgegeven. Na een wandeling over de rode loper werden de gasten verwelkomd met een bruisend glas champagne met passievruchtensap en een eetbare gesuikerde orchidee. Binnen klonk tangomuziek op de achtergrond. Het kantoor was sfeervol verlicht met kaarsen. Naast vazen met rode rozen was ook voor een kerstboom gezorgd. Niet met de traditionele slingers en ballen, maar vol rode chilipepers!

De tuin was omgetoverd in een feestelijke tent met bar. Hier vloeiden Chileense wijnen (Sauvignon blanc, Chardonnay en Merlot) en Mexicaans bier (Desperado en Corona). Uit de keuken van cateraar Jan Vos stegen de heerlijkste geuren op. Voor de eerste gasten arriveerden hielp ik hem met mijn Haagse collega bij de voorbereiding. De gekruide bruschetta?s gingen in schaaltjes waarbij potjes huisgemaakte tomaten- en olijventapenade werden gezet. Andere schaaltjes werden gevuld met pittige zwarte olijven met sinaasappelschilletjes en met zongedroogde tomaatjes.

Origineel waren de passievruchten gevuld met garnaaltjes, room en passievruchtsap. En de Tasty Tom tomaatje gevuld met kip, mango en mint geserveerd in bananenblad. De hartvormige canape?s met roomboter, gerookte zalm en zalmeitjes zagen er zeker passievol uit. Erg lekker waren de gebakken cantharellen en oesterzwammen met garnalen, ui, knoflook, basilicum en citroen.

De passiemiddag bleek een prima gelegenheid voor een nadere kennismaking. Zo leer je ook relaties kennen waar andere collega?s veel mee om tafel zitten. Kortom: een dag die zijn vruchten heeft afgeworpen.

Home Recepten