Ik had een prijs gewoon met de vriendenloterij. Mocht uit een aantal dingen kiezen, waaronder het kookboek “Chocolade mug cakes” / “Mug cakes”.
Dus ik denk dit heb ik nog niet in mijn verzameling kookboeken laat ik deze kiezen.
Vanmiddag heb ik het boek ontvangen en op mijn gemak door gesnuffeld.

Wat is dat leuk om te doen. Het enige wat je buiten je ingrediënten nodig heb is een magnetron en een beker met een inhoud van 3dl, maatschepjes en een garde.
Dus vanavond meteen uitgeprobeerd.
Je begint in een beker de boter te smelten in de magnetron. Als deze is gesmolten doe een voor een de rest van de ingrediënten in de beker onder goed roeren met een kleine garde en dan de beker terug in de magnetron en in totaal van 5 minuten heb je een mug cake.

In dit dubbele kookboek staan verschillende recepten de een nog leuker dan de andere en lekkerder dan de ander.
Leuk als je onverwacht visite krijgt en je heb geen toetje in huis.
Boter, bloem, suiker en vanillesuiker en bakpoeder heeft iedereen wel in huis. En je kunt er verschillende dingen aan toevoegen.

Uit het kookboek van Sandra Mahut het volgende recept gemaakt:
Cacao op de klassieke manier:
ingrediënten:
30 gram boter
1 ei
2 eetl suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eetl cacaopoeder
4 eetl bloem
½ th bakpoeder

In een beker: Laat de boter 30 sec in de magnetron (800 watt) smelten
Voeg onder voortdurend kloppen achtereenvolgens het ei, de suiker, de vanillesuiker, het cacaopoeder, de bloem en het bakpoeder toe.
Zet de beker 1 minuut en 20 seconden in de magnetron (800 watt)