Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Zoute ongepelde Noordzee garnalen

Je moet er maar van houden, als je het geprobeert hebt, laat het me weten, ik zal niet de eerste zijn die verteld hoe het was. Ieeeeeeeeeuuuuuuuuwwwwwwwwww. Iedereen kent ze wel, de grijze Noordzee garnalen. Gekookt, gepeld, heerlijk voor in een cocktail of op een salade.

Wat ze in Frankrijk al jaren weten, maar in ons land vrijwel nog niet, is dat de ongepelde Noordzee garnaal ook heerlijk bij het aperitiefje gegeten kan worden. Vraag daarvoor wel om de ZOUTE ONGEPELDE NOORDZEE GARNALEN. Deze zijn direct na de vangst aan boord van het visserschip gekookt met extra zout. Hierdoor worden de garnalen wat steviger, maar ook wat pittiger van smaak.

Zonder deze garnalen te pellen, eten de Fransen deze garnalen bij het aperitiefje, door het deel tussen kop en staart af te bijten. Doordat hierbij een deel van de zoute schaal wordt gegeten, komt de smaak van de garnaal goed tot zijn recht.

Probeer het eens!

Home Recepten