Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Vis, lekker op de BBQ

In zomerse sferen: vis op de BBQ!!! Vis is bij uitstek geschikt voor op de BBQ, omdat het snel gaar is. In principe is elke vissoort geschikt. De stevige soorten kunnen aan de spies: bijvoorbeeld zalm, kabeljauw, rode poon, tonijn, zeewolf, zeeduivel, maar ook: grote garnalen en gekookte mosselen.

De zachtere soorten kun je in aluminium wikkelen en zo roosteren.1. Wrijf de rauwe vis een half uurtje voor het eten in met een beetje wijn, citroensap of (kruiden-) azijn. Het visvlees wordt daardoor steviger en krijgt een lekkere smaak.

2. Voor het BBQ-en van hele vissen zijn handige tangen verkrijgbaar. Geklemde vis valt daarmee niet snel uit elkaar.

3. Zo blijft de vis niet plakken:

Dep de vis eerst goed droog en bestrijk hem dan met een klin beetje olie (olijfolie of slaolie). Vet het hele rooster van de BBQ in met een beetje olie alvorens de vis erop te leggen

Home Recepten