Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Scampi vs. Gamba

Gamba is een grote garnaal uit o.a. West-Afrika, Scampi is een kleine kreeft. Gamba's en Scampi worden vaak voor hetzelfde aangezien. Maar dat is niet correct. Een gamba is een grote garnaal afkomstig uit West-Afrika, Midden-Amerika en Oost-Azie. Gamba's zijn er in diverse grootte en zowel gekookt als rauw 9diepvries) te koop. Pellen voor de bereiding is vaak noodzakelijk.

dat gaat zo: verwijder eerst de kop, duw met uw duimen de pootjes uit elkaar zodat het pantser aan de onderkant breekt en pel de schaal eraf. Verwijder dan de staart. Rauwe gamba's zijn in kokend water of visbouillon in 3-4 minuten gaar. Grillen of bakken kan natuurlijk ook.het is een italiaanse naam voor een kleine kreeft. Ook wel bekend als langoustine of Noorse kreeft. Wanner ze als losse staarten worden verkocht is het verschil te zien aan de vorm van de staart. Bij de gamba loop hij smaller toe.

Ongepeld ziet u het verschil direct, want de kreeftjes hebben scharen.

Home Recepten