Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De spare-ribs van Fred yabadabadooooo flintstone

Yabadabadooooooo recepten!!!!

Fred's favoriete recepten door mij opgezocht en verzameld.

Om je vingers bij af te likken!

Ingredienten Per kilo spare-ribs

4 eetlepels honing

4 eetlepels ketjap

1 eetlepel sambal

3 teentjes knoflook

peper en zout

Bereiding:

snij de spare-ribs in losse stukjes, zo trekt de marinade goed in het vlees. Meng de ketjap, honing, fijngeperste knoflook sambal, peper en zout in een kom. Maak hier een gladde marinade van.

Doe de spare-ribs erin en roer goed door.

Paar uur laten intrekken. Hoe langer hoe beter.Grilsaus

ingredienten:

250 ml tomatenketchup (een fles is meestal 300 ml)

50 gr bruine basterdsuiker

100 ml ketjap manis

100 ml sojaolie

1/2 eetlepels chilipoeder

1 eetlepel knoflookpoeder

100 ml liter tomatenpuree

3 eetlepels sambal oelek

water

Breng in een steelpan 2 kopjes water aan de kook en los hier de bruine suiker in op. Doe er de tomatenpuree bij en breng het geheel weer even aan de kook.

Haal de pan van het vuur en roer hier achtereenvolgens de volgende ingredienten door : tomatenketchup, ketjap, olie, chilipoeder, knoflookpoeder en de sambal.

Meng het geheel goed met garde of staafmixer en laat het afkoelen.

Als de saus lauwwarm is, kan ze de koelkast in.

Home Recepten Kookboeken