Dagboekbijdragen januari 2007

De allerbeste wensen voor iedereen! Dat is lang geleden nietwaar??
Maar het is januari… ik heb een vast contract aangeboden gekregen op het bedrijf waar ik nu werk. Emilio heeft een 15-daagse vakantie gewonnen naar Griekenland voor 2 personen. En ik ben weer helemaal "in the mood" om de kilos te bevechten!
Methode deze keer: ik doe samen met 1,4 miljoen andere Nederlanders het Sonja Bakker dieet. Wie nog meer van jullie???
Ach, soms moet ik ook wel om mezelf lachen, welke methode heb ik nog niet geprobeerd?
En inmiddels weeg ik weer "gewoon" 94,4 kilo :-(

Allemaal de beste wensen voor het nieuwe jaar!

Liefs,
MaridaTja, Sonja Bakker… ik heb het afgelopen najaar ook geprobeerd en inderdaad de kilos gaan er lekker snel af. Maar wel veel honger inderdaad. Ik heb het vijf weken gedaan en toen brak er een erg vervelende periode op mijn werk aan. Kon het lijnen er toen emotioneel even niet bij hebben. Heb me weer 6 weken helemaal klem gevreten (bakken met Ben&Jerry ijs zijn er doorheen gegaan…) maar wonderlijk genoeg maar 2 kilo aangekomen.
Nu in januari weer allemaal goede voornemens!

Eind september was ik overigens ook met Ladyline begonnen. Misschien ben ik daarom maar 2 kilo aangekomen terwijl ik alles at wat maar slecht was? Ik weet het niet.
Ladyline: ik ga elke week 2x naar Utrecht naar Ladyline. Er komen daar alleen maar vrouwen. Als je binnenkomt moet je eerst douchen. Vervolgens schoon ondergoed en sokken aan en een capeje om. Dan word je gewogen en wordt het op je kaart genoteerd. Daarna bloeddruk opmeten en vervolgens in de ozon-cabine (ik voel me nog steeds vreselijk stom als ik erin zit).

Daar zit je dan 15 minuten in.
Vervolgens weer bloeddruk opmeten, en ook dit wordt weer bijgehouden op je kaart. Daarna een sportbroekje aantrekken en een t-shirt en dan in een warmte-cabine allemaal oefeningen doen. Die zijn redelijk zwaar.
Daarna weer naar huis.
Na elke 5 behandelingen word je gemeten over je hele lijf en houden ze bij hoeveel centimeter je op welke plekken bent afgevallen. Helaas zijn mn resultaten nog niet super. Sinds eind september in totaal nog maar 45 centimeter kwijt. Maar goed, elke centimeter is er eentje nietwaar? Ze doen in principe ook aan voedingsadviezen maar ik houd het voorlopig even bij SB (Sonja Bakker).
Oh ja, en het kost klauwen met geld en ik heb mezelf vastgelegd tot april zodat ik een stok achter de deur zou hebben.

Wat een debiel ben ik hè?

Nog gekker: ik heb vandaag mn auto verkocht. Ik had uitgerekend dat ik maar 700 km per maand rij. Veel te weinig voor een diesel. Heb hem dus met pijn in mn hart verkocht. Wel veel centen op de bank nu.
Ook een ervaring rijker: je kunt echt aardige kopers treffen via marktplaats. Het zijn niet allemaal engerds ;-)
Emilio en ik gaan het voorlopig eerst helemaal zonder auto proberen. Als het te lastig wordt kijken we wel of we ergens een leuk klein benzine-autootje kunnen kopen.

Zo, dat was wel even genoeg "bijgepraat".

An, ik had wel begrepen dat het 2006 moest zijn hoor? hihi ;-) Maar wel weer een leuk nieuw woord bijgeleerd "kemel". :-)

Ciao ciao!Leuk, morgen komt mn broertje logeren. Die heb ik al erg lang niet meer gezien. Woensdag moet hij in Utrecht zijn voor de ploegenpresentatie 2007 dus dan is het handig dat zn zus in de buurt van Utrecht woont ;-) Kunnen we gelijk weer eens bijpraten.

Morgen ook weer naar Ladyline (ik ga elke dinsdag en donderdag gelijk uit mn werk). Voor het eerst met de bus… ben benieuwd hoe dat gaat.

Woensdag ook weer met de bus naar Utrecht en donderdag weer. Hm, had ik mn auto misschien toch beter kunnen houden?
Haha, nee hoor, heb er geen spijt van.Gisteren heb ik gebeld met Ladyline dat ik voortaan nog maar 1x per week kom. Ik heb een hekel aan 2x per week wegen. Daar word ik onzeker van. Ben best opgelucht nu ik dit heb afgesproken. Ik moet er nu wel langer naartoe blijven gaan. Ik had nog 29 behandelingen te goed.

Verder gaat alles goed. Ik houd me redelijk goed aan het lijnen. Alleen s avonds eet ik soms een plakje ontbijtkoek teveel…
Vrijdag heb ik lekker een dagje vrij!

6 Reacties

 1. He, zit ik hier vanalles te tikken, duw ik toch zeker niet op ‘herstel bericht’ GRR

  Wat ik dus wou zeggen: fijn dat het zo goed gaat! En wat dat wegen betreft: kun je niet gewoon 2 keer gaan met slechts 1 weegbeurt? Dan heb je toch 2 keer per week je beweging en moet je minder lang gaan??
  In ieder geval doe zo verder!! Ik PROBEER het ook….

  Geniet morgen van je vrije dag!!

  An

 2. Zeg nou zelf: wat is nu een plakje ontbijtkoek:-)
  Altijd nog beter dan (vr)eetbuien, niet dan?!

  Lekker doorgaan, stapje voor stapje.
  Is ook nog es beter ook!

  Fijne dag morgen!

  Liefs,

 3. Lijkt mij interessant die ladyline maar precies wel tijdrovend?? Ik heb vorig jaar 10 beurten Infraligne gedaan: komt op hetzelfde neer, oefeningen in een verwarmde cabine doen. Ook Bodystyling is zoiets. Vreselijk dat dat stukken van mensen kost (niet erg als je die stukken achteraf ook effectief af zijn ). Maar het heeft resultaat. Alleen heb ik nu geen centen om zoiets te doen!

  Hou het maar goed vol, he!!

  Groetjes
  An

 4. Allereerst natuurlijk al het goede voor 2007 toegewenst!
  Leuk dat je er weer bent! Hoop wel dat je van plan bent om te blijven schrijven.
  Sonja Bakkerboek heb ik gekocht toen het nog niet zo popie jopie was.
  Zelf werd ik helemaal flauw van de honger. Hetgene dat je mag hebben was voor mij echt te weinig.
  Niettemin is verder een goed (maar saai) en “te doen” dieet.
  Lekker SB (sonja Bakkeren) en de kilo’s vliegen eraf.
  Nou ik ben nog lang niet op gewicht hoor!
  Ik voel me gewoon goed omdat ik veel meer beweeg en bewuster eet.
  Mag ook wel na meer dan 20 jaar:-)))
  Liefs en tot snel!

 5. Ik kom nog eens effe nalezen wat ik geschreven had en zie ik hier een kemel van een fout staan. Onze Daan is natuurlijk in 2006 geboren en niet in 2007!
  An

 6. Hoi Marida
  voor jou was het precies ook lang geleden dat je hier nog eens iets neerpende! Nuja, bij mij nog langer! En ik zie ook dat je nog steeds met je gewicht vecht, tja, ik dus ook. De Sonja Bakker methode ken ik niet maar ik wil wel terug mee afvallen!

  Zo, in ieder geval mijn beste wensen voor 2007! En dat alle wensen mogen uitkomen!

  Groetjes
  An (niet alleen mama van Bram maar ondertussen ook van Daan ? 23/08/07)

Geef een reactie