Dagboekbijdragen april 2006

Terug van weggeweest? Hoi lieve allemaal. Ik dacht, laat ik ook maar weer eens een berichtje schrijven. Mocht ook wel weer eens na 3 maanden… (schaam, schaam).

Het gaat allemaal prima met me. Druk met werk, hobby-s, sociale contacten en relatie.
Zelfs nog een leuk nieuwtje. Ik ga begin mei met mijn moeder naar de VS voor een weekje. Mijn gastzusje gaat namelijk trouwen. Hartstikke leuk natuurlijk.

Met de lijn ging het wat minder de laatste tijd. Sinds een week heb ik het licht weer gezien en is er gelukkig alweer 2 kilo af. Ben momenteel bezig met 2x per dag Slimfast en 1x per dag een gewone warme maaltijd. Gaat perfect! Moest ook wel want ik zat alweer boven de 90 kilo. Nu weet ik dat ik nooit een lichtgewicht zal zijn maar ik heb altijd tegen mezelf gezegd dat ik het nooit zover laat komen dat ik boven de 100 kom. En daar houd ik me gelukkig nog steeds netjes aan.

Ik probeer ook weer trouw 2x per weet te gaan badmintonnen. Dat schoot er nogal eens bij in de afgelopen maanden. Ik ben en ik blij moe aan het eind van de werkdag. Ik weet ook niet hoe het kan. Hopelijk gaat het beter wanneer het zonnetje straks weer gaat schijnen en het weer wat warmer wordt buiten.

Ook ga ik weer skate-lessen volgen. Op zich kan ik het al heel aardig natuurlijk maar de bochtentechniek kan een stuk beter. Aanstaande maandag begin ik. Leuk! Heb er zin in.

Verder geloof ik niet veel nieuws te melden. Alleen dat ik blij ben dat qua lijnen de knop weer om is. Ik vrat werkelijk alles wat los en vast zat als ik thuis was van het werk. Dat voelt gewoon echt niet prettig.Hoi hoi, ben ik weer eventjes. Fijn dat je me een beetje hebt gemist Jart ;-) Ik lees iedereen die schrijft nog wel maar laat nog maar zelden een berichtje achter. En dat bijlezen is een makkie omdat haast niemand meer schrijft. Op zich wel jammer natuurlijk.

Skaten was echt weer geweldig. Echt leuk om te doen is dat hoor. En deze zomer wil ik weer wat vaker de fiets pakken. En het badmintonnen gaat ook nog twee maandjes door. Met het afvallen zou het de komende maanden moeten lukken dus.
Ik ben op woensdag 12 april begonnen met Slimfast gebruiken tijdens het ontbijt en de lunch en ik heb er al 3,5 kilo af. Dat zijn de betere resultaten! Voel me ook gelijk een stuk beter in mijn vel zitten.Ik neem van slimfast als ontbijt een shake en als lunch een maaltijdreep. Ik heb de soep ook geprobeerd, maar die is goor (vind ik). Overigens schijnen ze ook pasta te hebben tegenwoordig, maar die heb ik nog niet kunnen ontdekken in de schappen.
\’s Avonds eet ik een meer dan flinke maaltijd. Ik ga ook vaak uit eten. Gisteren heb ik bijvoorbeeld een hele pizza margeritha opgegeten. En vanochtend op de schaal… toch een halve kilo eraf (ten opzichte van gisteren).
Wat is het geheim volgens mij? Ik snoep gewoon echt niet meer gedurende de hele dag. Waarom niet? Omdat ik dat nu zo zonde vind, waarom heb ik dan de hele dag die Slimfast zitten eten?
Ik eet wel 3x per dag een tussendoortje in de vorm van fruit of groente of een cracker. Heb niet echt honger en vooral het ontbijt is ideaal. Ik kan een kwartier later m\’n wekker zetten (haha).
Fijn weekend allemaal!Ladies, voelen jullie je er soms ook zo alleen voorstaan thuis? Ik heb er soms zo genoeg van. Soms zou je toch als vrouw gewoon eens de instelling van een man willen hebben. Of ben ik nou de enige die dit heeft? Onderstaand mailtje ontving ik laatst en het onderschrijft heel goed hoe ik me vaak voel.

Begin verhaal:
Een man en een vrouw kijken televisie, wanneer de vrouw plots zegt; Ik ben moe en het wordt laat, ik denk dat ik maar eens ga slapen.\\\”

Ze gaat naar de keuken om het ontbijt voor morgenvroeg voor te bereiden, spoelt alle pop-corn schaaltjes uit, neemt vlees uit de diepvries voor het avondeten morgen, controleert of er nog cornflakes zijn, vult de suikerpot, legt lepels neer en zet schaaltjes op de tafel en maakt koffie klaar voor morgenvroeg.

Dan stopt ze de was in de droger, een nieuwe was in de machine, strijkt een hemd en naait er een knoop aan. Ze ruimt de kranten en het kaartenspel dat nog op tafel ligt op en legt het telefoonboek op zijn plaats.

Ze maakt de wasmanden leeg en legt de handdoeken gespreid om te drogen. ze geeuwt, rekt zich uit, en wanneer ze richting badkamer gaat, stopt ze bij het bureau, schrijft een briefje voor de leraar van haar zoon, legt er geld bij en neemt een boek mee dat op een stoel lag.

Ze tekent een feestkaartje voor een vriend, schrijft er het adres op en plakt er een postzegel op.

Daarnaast maakt ze ook nog haar boodschappenlijstje.

Ze legt de kaart en het briefje naast haar tas en schrijft nog 3 dingen op het briefje die ze morgen nog moet doen.

Ze gaat naar de badkamer, brengt een nachtcreme op haar gezicht aan, poetst haar tanden en doet haar nagels.

Haar man zegt : \\\”Ik dacht dat je ging slapen!\\\” \\\”Ik kom\\\”, antwoordt ze.

Ze vult de schaal met water voor de hond en zet de kat buiten, dan controleert ze of alle deuren dicht zijn.

Ze loopt nog eens langs de kamers van de kinderen, geeft een hoestpastille aan het kind dat hoest, vervangt een lamp, legt de sokken in de wasmand en praat nog even met een van de grotere kinderen dat nog zijn huiswerk maakt.

Eenmaal in de slaapkamer stelt ze de wekker in en legt haar kleding voor morgen klaar.

Terwijl ze dit doet, zet haar man de televisie af en zegt doodleuk:

\\\”Ik ga ook slapen\\\”, hij gaat naar de slaapkamer en gaat slapen …

Doet dit alles je denken aan iemand die je kent ???

Bovendien moet ze altijd mooi en sexy zijn, altijd lachen en goedgezind zijn en zeker niet chagerijnig!

Zo zie je maar wat voor een SUPERRAS vrouwen zijn!

Einde verhaal.

Nou leuk hoor, een zogenaamd superras zijn :-( Maar ik zou ook wel eens een keer nergens aan willen denken, wetende dat mijn vriend het wel doet…

6 Reacties

 1. Je hebt gelijk, ik ben over een aantal dingen ontevreden. Grappig dat jij dat tussen de regels doorleest en ik me dat niet eens bewust was ;-))

  Haha, bovenstaande herken ik wel(een beetje) Ik doe ‘s avonds naar mijn gevoel niet zo veel, maar als ik eerder naar bed ga, zie ik de volgende morgen wel allerlei dingen die er niet zouden zijn als ik als laatste naar bed was gegaan.
  ‘s Morgens als ik een vroege dienst heb moet ik om half 9 beginnen, maar sta om 7 uur al op. Manlief snapt niet waarom ik dan zo vroeg opsta. Ik verzorg eerst mezelf, ga dan met de hond uit, haal de vaatwasser leeg, stop de was in de droger(en hang de rest op) Ga ontbijten, lees ondertussen de krant en check de mail en dan is het echt tijd om de deur uit te gaan.
  Als manlief weg moet staat hij amper een half uur voor die tijd op. De hond uit en de krant, verder komt hij niet. Ja, dat is het verschil h?, zij komen van Mars en wij van Venus.
  Fijne zondag nog!
  liefs Joke

 2. Leuk dat je weer schrijft!
  En fijn dat je de spirit weer gevonden hebt ;-)

  Ik kom weereens langs hier ;-)
  xxx
  Beppie

 3. Fijn om te lezen dat het weer beter met je gaat wat het gewicht betreft maare, je weet hoe ik over “hulpmiddelen” bij het lijnen denk.
  Zolang ze jou maar helpen en jij maar goed op je vitamines let!

  Liefs en een goed weekend!

 4. eindelijk weer eens een reactie. Ik kom zelden meer op Smul, tenzij om een recept eraf te plukken. Toch wel weer leuk om te kijken hoe het met iedereen gaat. Liefs, Adiet

 5. Nou dat zijn betere berichten ;-))
  Wat neem jij nou van Slimfast, alleen de shakes? En hoe doe je dat als je thuiskomt, neem je dan wel iets of wacht je tot het avondeten. En wat neem je dan als avondmaaltijd? Alleen maar mager of dan ook wel calorierijke dingen? Veel vragen, maar dat komt omdat ik er zelf ook wel aan zit te denken, nu het bij jou zo’n goed resultaat geeft. Het gaat bij mij ook iets beter, maar die bak ijs en halve zak chips had ik beter niet kunnen nemen ;-((
  Ik wens je alvast een fijn weekend!
  groetjes jart

 6. Het zou een stukje van mij kunnen zijn. Zo ontzettend herkenbaar. Fijn dat jij de knop weer gevonden hebt. Bij mij ben ik nog steeds aan het zoeken.
  Blijf je voorlopig weer even schrijven? Ik heb je gemist!
  groetjes jart

Geef een reactie