Tomaten snel ontvellen

Speciaal voor ongeduldige kokers Prik de tomaat aan een vork en houd deze boven de vlam van een van de pitten van je gasfornuis. terwijl je langzaam de vork draait zodat de tomaat aan alle kanten gelijkmatig verhit wordt. Zodra het velletje begint te sissen en knapt, draai je de tomaat verder.
Als je alle kanten gehad hebt, kun je de velletjes er zo aftrekken.

2 Reacties

  1. Je heb van die langwerpige gasbrandertjes om even snel een vuurtje aan te maken, of de Barbeque aan te zetten etc. Deze kan je ook makkelijk gebruiken om tomaten en paprika’s te ontvellen. Je prikt de tomaat op een vork, richt de tomaat naar het vlammetje van de gasbrander, in notime begint het velletje te borrelen, en je trekt het er zo af. Dit geld ook voor de paprika. Vaak is het als je het in kokend water wil laten ontvellen, de tomaat of de paprika erg papperig wordt. Dit is snel, makkelijk en prettiger. Dus ook als je een keramische kookplaat hebt. je bergt het flesje weer op na gebruik.

  2. louisewolbert

    2 juni 2001 at 12:35

    Mijn tomaten gingen het beste boven een vlam!
    Het vel laat makkelijk los en de tomaten stinken dan niet.
    Integendeel, het ruikt dan een soort naar dennebomen.
    Uit het hete water vind ik de geur erg onsmakelijk.
    Omdat ik nu met een keramische kookplaat werk, mis ik in dit soort situaties een gasvlam!
    SCHILLEN DAN MAAR;(

Geef een reactie