De aardbei

Hier een samenvatting over de lekkere vrucht: de aardbei!

http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050303113811.jpg)">

BEWAREN EN INKOOP


De vruchten komen vooral verpakt in bakjes in de handel. Ze zijn erg kwetsbaar en gevoelig voor schimmel. Koop altijd verse, ongekneusde vruchten.

Controleer de bakjes op aangestoken exemplaren en datum. Vaak staat er een letter op (A tot en met F) en een nummer. De letter staat voor de dag; A = maandag, B = dinsdag etc. Het nummer staat voor de week. Haal ze uit het bakje en spreid ze uit op een bord en bewaar ze 1-2 dagen.


http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050303113811.jpg)">

VOEDINGSWAARDE


Per 100 gram:

24 kCal.

100 kJ

IJzer

vitamine C.


http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050303113811.jpg)">

SCHOONMAKEN


Was de aardbeien voor gebruik voorzichtig in lauw water. Niet onder stromend water, want dat kan kneuzingen veroorzaken. Mensen die allergisch zijn voor aardbeien kunnen eens proberen de aardbeien met flink heet water te wassen. De “haartjes” die op de aardbei zitten worden zo zachter en meestal is dit de veroorzaker van de allergie!

Verwijder dan pas de kroontjes met duim en wijsvinger, een scherp mesje of met een speciale aardbeienknijper.


http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050303113811.jpg)">

VARIEREN

  1. Prik stevige, schoongemaakte aardbeien aan een sateprikker en doop ze in gesmolten chocolade (elke soort is goed), zet ze in een hoge pot te drogen

  2. Aardbeien als dessert met (zure) room

  3. In salades met ijsbergsla, nootjes en een dressing van mayonaise, kwark en citroensap

  4. Gewoon zo met of zonder suiker! MMMMM!!! of met slagroom!!!


http://webpaspoort.wereld.nl/wc_filewrapper?filetype=jpg&img=20050303113811.jpg)">

Recepten met aardbeien

Heb je een recept met aardbeien of zelfs meer dan 1-tje?
En wil je hem wel hierbij hebben staan?
Laat het me weten en ik plaats hem erbij!

11 Reacties

  1. ik heb deze bij mijn favoriet gezet en de recept heb ik verstuirdt hoopen dat het goed gaat




  2. Leuk artikel. Je bent van harte uitgenodigd om al je lekkere Aardbeienweetjes, -recepten en -ideetjes op deze gezellige smulwebgroep met ons te delen.

    Groeten van Edda(met sneeuw in haar hoofd)




  3. Leuk artikel. Je bent van harte uitgenodigd om al je lekkere Aardbeienweetjes, -recepten en -ideetjes op deze gezellige smulwebgroep met ons te delen.

    Groeten van Edda

  4. bumblebeelief

    13 juli 2004 at 18:01

    Ik heb het meegenomen,ook naar smulpaapje
    Liefs van Jeanne

  5. Hai Maria,

    Heb je al eens zwarte peper op een aardbei gestrooid en geproefd???
    Probeer het eens; erg apart, maar vooral lekker!!!
    groetjes, Henrike

  6. ej.ra.klein

    11 juli 2004 at 21:37

    ik weet nog iets voor je pagina…of niet natuurlijk..kijk maar even

    http://www.aardbeienland.nl
    Groetjes Renee


  7. Zo een ZOMERS artikel
    konden wij niet laten staan
    Dus hebben we het meegenomen
    Bedankt

  8. visscher1950

    11 juli 2004 at 16:43

    Wat een is het mooi geworden, ik neem het mee hoor. Vergeet je desiderata niet?
    Groetjes van Leny.

  9. heerlijk!
    Leuk artikel. Ik neem het mee.
    Heb je mijn recept al gezien maaltijdsalade met kip en aardbeien? Ook erg lekker.

    Groeten, Heleen

  10. Dit had ik over het hoofdje gezien, das niet zo mooi he. Ik neem het nu mee naar mijn pagina. Bedankt hoor Maria. Groetjes van Spiertje

  11. Leuke tips
    Ik heb op mijn pagina voor een tijdje terug ook een leuke artikel over aardbeien geplaatst
    Als je zin hebt kan je een kijkje nemen
    Groetjes Carla

Geef een reactie