Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

TUPPERWARE-RECEPTEN EN WETENSWAARDIGHEDEN.

Op mijn site staan Tupperware recepten. Uiteraard zijn de gerechten ook zonder Tupperware te bereiden. Ik heb gemeend de Tupperware-recepten te moeten plaatsen omdat je waarschijnlijk anders je Tupperware niet optimaal gebruikt. Voorgerecht/Borrelhapje

Recept staat op de site.Dessert/Gebak

Recept staat op de site.Je kan de schalen in de conventionele oven gebruiken tot 230 graden. (max. 2 uur).

Geschikt voor gebruik in de microgolfoven. Geschikt om in te vriezen tot maximaal -25 graden.

Niet gebruiken op het fornuis of onder de grill (of andere directe hittebron).

De schalen kunnen direct vanuit de diepvriezer in de oven of microgolfoven en van daaruit rechtstreeks op tafel. De witte flexibele deksels alleen gebruiken voor het bewaren in koelkast of vriezer; deze niet gebruiken in de (microgolf)oven.

Gebruik ovenwanten als je de schalen uit de (microgolf)oven haalt en til het deksel op van je af zodat stoom zonder gevaar kan vrijkomen.

Gebruik geen metalen vorwerpen in de schalen: hierdoor kunnen deze beschadigen.

Schoonmaken:

Maak de schalen schoon voor het eerste gebruik. Alle onderdelen van de schaal zijn vaatwasmachinebestendig. Week de schaal in heet water (met afwasmiddel) direct na gebruik, om het schoonmaken te vergemakkelijken. Bij "aangekoekte" gerechten kan je de schaal laten weken (minstens 2 uur) in een oplossing van heet water met vaatwasmachinepoeder (4 eetlepels poeder op 5 liter water). De schaal altijd goed schoonmaken, want achtergebleven restjes kunnen bij een volgend gebruik inbranden. Gebruik geen agressieve middelen.Lekker voor de feestdagen of zomaar.

Recept staat op de site.De bereidingstijden zijn o.a. afhankelijk van het vermogen van een magnetron. Met behulp van onderstaande tabel kan je de bereidingsduur opzoeken die hoort bij het vermogen van je eigen magnetron. De tabel geeft een benadering; omdat zelfs per type magnetron de tijden iets kunnen verschillen, zul je uit eigen ervaring ontdekken wat de precieze bereidingstijden zijn.

500 Watt.---600 Watt---700/750 Watt---800 Watt

40 sec.-----35 sec.------1? min.--------25 sec.

1? min.-----70 sec.------1 min.---------50 sec.

3 min.------2? min.------2 min.---------1? min.

4 min.------3? min.------3 min.-------- 2? min.

5? min.-----4? min.------4 min.---------3? min.

7 min.------6 min.-------5 min.---------4? min.

8? min.-----7 min.-------6 min.---------5 min.

10 min.-----8 min.-------7 min.---------6 min.

11 min.-----9? min.------8 min.---------7 min.

12? min.---10? min.------9 min.---------8 min.

14 min.----11? min.-----10 min.---------8? min.De magnetron is een goede hulp bij het ontdooien, opwarmen en bereiden van soep. Je kan op ieder moment van de dag genieten van een kant-en-klaar of zelfgemaakt soepje.

TIPS:

* af en toe roeren om de warmte goed te verdelen.

* soep uit een pakje enkele minuten laten staan na bereiding zodat de vulling goed gaar wordt.

* diepvriessoep is snel te ontdooien- de smeltende massa gaandeweg in stukken breken met een vork en vaak roeren.

* gebruik een grote schaal zodat je makkelijk kunt roeren.

DE RECEPTEN STAAN OP DE SITE.Voorgerecht/tussendoortje.

Recept staat op de site.Voorgerecht/tussendoortje

Recept staat op de site.Voorgerecht/tussendoortje.

Recept staat op de site.http://www.tupperware.nl/Het serveerwonder bestaat uit een schaal (inhoud 3,3 liter), een vergiet en een deksel. Dankzij de bolle deksel vloeit condensvocht weer terug in de schaal. Onder het vergiet kan zich in de schaal een ? liter water verzamelen. De dubbele wand zorgt voor extra isolatie: warm blijft warm, koud langer koud.

Het Serveerwonder biedt heel veel mogelijkheden.

Bijvoorbeeld:

* voor het pocheren van vis of fijne groente.

* voor het garen van diverse pasta's b.v. tortellini, couscous voor bijv. taboule, of rijst.

* voor het wellen van rookworst: 30 minuten onder gekookt water.

* voor hygienisch ontdooien. Het dooiwater lekt door het vergiet weg.

* voor het afgieten van gekookte groenten, pasta, bonen.

* voor het serveren van gekookte spinazie of andijvie (blijven niet in kookvocht liggen).

* voor extra warmhouden: ? liter heet water onderin de schaal met daarop het vergiet.

Voor extra koude: gehakt ijs onderin de schaal.

* voor het serveren van gewassen fruit bijv. druiven, pruimen, nectarines, kersen etc.

* voor het warmhouden van gefrituurde hapjes: bekleed het vergiet aan de binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet; afdekken met het deksel. Niet te lang wachten met serveren, anders wordt alles slap.

* de buitenschaal is ook als slakom of, met deksel, als serveerschaal te gebruiken.

*******

Gebruik altijd voldoende water voor het garen, pocheren of wellen van ingredienten.

Door ruim 2? liter water in pan of ketel aan de kook te brengen, weet je zeker dat je genoeg hebt.

TIP: je kan ook kruiden of andere smaakmakers (wat prei, citroenschijfjes) laten meetrekken om het gerecht meer smaak te geven.

TIP: Kookwater op kabeljauw (voor de kat misschien?) en in de serveerwonder pocheren.

Geeft ook geen luchtjes meer.

TIP: als je patat in de serveerwonder wil doen, doe er dan GEEN zout op. Dit voorkomt slap worden.bijgerecht/tussendoortje

Recept staat op de site.

Home Recepten