De bronafbeelding bekijken

Ingrediënten

  • 750 g doorregen varkensrollade
  • 2 takjes rozemarijn (of ½ theelepel gedroogde)
  • 1 dl bouillon (warm)
  • 1 bol knoflook
  • 1 groene Spaanse peper ( mag ook met een groene madame Jeanette)
  • 1 rode Spaanse peper ( mag ook rode madame Jeanette zijn)
  • snufje zout
  • 1 teentje knoflook (gepeld)
  • 5 eetlepels olijfolie

 

VOORBEREIDINGEN:

  • Maak een marinade van 1 rode en 1 groen Spaanse peper met zaadlijst erin gelaten en snijd deze in hele dunne ringetjes.
  • Voeg dan 4 -5 tenen fijngehakte knoflook .
  • Voor extra pit 1 theelepel sambal oelek ( niet nootzakelijk)
  • Flinke scheut zonnebloemolie .
  • Scheutje ketjap manis
  • Scheutje sweat chili saus.
  • Roer goed door elkaar en smeer het vlees in met een vleeskwatje en smeer de binnenkant in met een flinke lepel sambal oelek.

 

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een grote braadpan, voeg de knoflook en rozemarijn toe en braad de rollade aan alle zijden mooi bruin.
  2. Verwijder eventueel knoflook en rozemarijn en schenk de bouillon voorzichtig bij de rollade.
  3. Laat het vlees met het deksel op de pan ca. 45 minuten zachtjes stoven. Laat het vlees afgedekt met folie op de snijplank ca.10 minuten rusten. Breng ondertussen de jus al roerende aan de kook en laat deze even inkoken.
  4. Snijd de rollade in plakken en verdeel het vlees over 6 borden. Serveer de jus erbij.

Wist u dat…

doorregen rollade een opgerold stuk doorregen varkensvlees zonder been is, dat wordt opgebonden met rolladetouw? Het vlees is meestal afkomstig van de buik of schouder. Een rollade is bijna altijd panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Rollades kunnen op twee manieren worden bereid; gebraden en gestoofd. Een doorregen rollade kan op beide manieren worden bereid.