Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Hygiene beschermt tegen salmonella

Salmonella infectie komt de laatste tijd steeds meer voor !

ook gevogeltevlees kan veroorzaker zijn van deze darminfectie !

Van de zijde van de producent wordt getracht het gevaar in te dijken, mede door verbeterdekoelsystemen ! Een te weinig aan hygiene en te korte kooktijden !

Waar moeten we voor opletten????

-alles waarmee rauw gevogeltevlees in aanraking mee komt, moet zo snel mogelijk in heet water met afwasmiddel worden gereinigd

-regelmatig de handen met zeep en heet water wassen

-vleesplanken uit kunststof zijn meer hygienischer dan houten

-rauw gevogeltevlees niet te lang op kamertemperatuur laten liggen en evenmin op deze wijze ontdooien !!!!!

- gevogeltevlees NOOIT rauw eten !!!

-lang genoeg koken; in de kern van het vlees moet een temperatuur zijn van 80 tot 90?C, omdat salmonella deze hitte niet overleeft

(een vleestemperatuur meter is handig); echter nooit bij de beenderen meten , omdat deze heter worden dan het vlees

Home Recepten