Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Heerlijk orginele miniquiches

Orgineel makkelijk en erg smakelijk! Mini-quiche bacon/ui

(24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

100 gr bacon

2 uien

zout

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven

Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Bak de bacon en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snipper de uien en bak deze met wat zout in wat olie.

Klop de creme fraiche, ei en melk goed door elkaar.

Verkruimel de bacon en meng deze met de gebakken uiensnippers.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het bacon/ui mengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche brie en bieslook

(voor 24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

2 el melk

2 el bloem

125 gr brie

1 ei

100 gr creme fraiche

2 el bieslook (vers)

peper en zout

extra:

keukenmachine of staafmixer

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Mix van de melk, brie met korst en 2 el bloem in de keukenmachine of met de staafmixer een glad mengsel.

Voeg het ei, creme fraiche en bieslook toe en maak op smaak met wat peper en zout.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de quiches vormpjes tot enkele mm onder de rand met het briemengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200 ?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche garnaal/brie

(24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

24 grote gepelde garnalen

100 gr brie

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

mespuntje koriander

zout

peper

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Klop de creme fraiche, ei, melk, peper, zout en koriander goed door elkaar.

Trek eventueel het darmpje uit de rug van de garnalen.

Snij de brie in 24 stukjes van 1 x 2 x 2 cm.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Leg in elk vormpje een plakje brie en daarop een garnaal.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

_________________________________________________

_________________________________________________

Mini-quiche feta

tomaat en ui (24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

100 gr feta

1 pomodori

1 ui

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

peper

zout

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Snij de ui in dunne ringen en bak ze zacht in wat olie.

Klop de creme fraiche, ei, melk, zout en peper goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met de gebakken ui, de in stukjes gesneden tomaat en de verbrokkelde feta.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche kip/ kerrie/ ananas (24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

200 gr gaar kippenvlees

2 plakken ananas

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

1 el kerrie

zout

peper

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Trek het gare kippenvlees in draadjes en snij de ananas in kleine stukjes. Meng de kip door de ananas.

Klop de creme fraiche, ei, melk, kerrie, zout en peper goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het kip/ananas mengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche ham en ananas (24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

2 schijven ananas

150 gr ham

30 gr belegen kaas

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

1 el bruine bastaardsuiker

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Meng de in stukjes gesneden ananas, geraspte kaas en in stukjes gesneden ham.

Klop de creme fraiche, ei, melk en bruine bastaardsuiker goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het ham/ananasmengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200 ?C (heteluchtoven 180 ?C).

_________________________________________________

Kippasteitjes

(voor 4 stuks)

Ingredienten:

4 plakjes bladerdeeg

1 kipfilet

1 sjalotje

1 el cajunkruiden

1 potje creme fraiche

1 ei

snufje zout

1/2 tl knoflookpoeder

1/2 tl peterselie

extra:

4 quichevormpjes

boter en bloem

oven Bereiding:

Bak de (ietsje gezouten) kipfilet en de gesnipperde ui in een koekenpan totdat de kipfilet gaar is. Af laten koelen en de kipfilet vermalen of heel fijn snijden.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Vet de quichevormpjes in met wat boter en bestuif ze met een beetje bloem.

Leg de bladerdeegplakjes in de quichevormpjes en snij ze bij.

Meng de kipfilet, de uitjes en de cajunkruiden en vul de vormpjes hiermee.

Klop het ei los en vermeng deze met de creme fraiche, knoflookpoeder, peterselie en wat zout.

Vul de vormpjes tot iets onder de rand met het creme fraiche mengsel.

Bak de quiches gedurende 25 minuten in de oven op 200?C (hetelucht 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche shoarma/ paprika (24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

1/2 geroosterde paprika

150 gr shoarma

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Snij de langste shoarmastukken wat korter en bak ze even kort in een koekenpan. Rooster de paprika volgens het recept geroosterde paprika en snij de paprika in dunne reepjes. Meng paprika en shoarma.

Klop de creme fraiche, ei en melk goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het shoarmamengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche mais paprika

(24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

100 gr maiskorrels

1/2 geroosterde paprika

50 gr belegen kaas

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

1 tl mosterd

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Rooster de paprika volgens het recept, laat de mais goed uitlekken.

Klop de creme fraiche, ei, melk en mosterd goed door elkaar.

Rasp de kaas en meng dit met de mais en de fijngesneden paprika.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het maismengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche tomaat/kip

(24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

1 vleestomaat

100 gr gaar kippenvlees

20 gr parmezaanse kaas

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

1 tl Italiaanse kruiden

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Ontvel de tomaat door deze 15 seconden in kokend water te leggen en snij het vruchtvlees fijn. Snij ook het kippenvlees fijn. Meng de kip met de tomaat.

Klop de creme fraiche, ei, melk, Italiaanse kruiden en parmezaanse kaas goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het kipmengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche zongedroogde

tomaat en geitenkaas

(24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

10 zongedroogde tomaten

150 gr geitenkaas

1 el verse basilicum

+/- 15 zwarte olijven

1 bosuitje

1 ei

2 el melk

125 gr creme fraiche

zout

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Week de tomaten een uurtje en knip ze fijn.

Klop de creme fraiche los met ei, melk en wat zout.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Leg wat zongedroogde tomaten op de bodem, daarop de fijngesneden kaas, dan de fijngesneden basilicum, in plakjes gesneden olijf en de in ringen gesneden bosui.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200 ?C (heteluchtoven 180 ?C).

_________________________________________________

Mini-quiche geroosterde paprika (24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

2 rode paprika's

50 gr parmezaanse kaas

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

1 tl paprikapoeder

zout

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Maak de paprika's klaar zoals beschreven in het recept voor geroosterde paprika en snij ze in kleine stukjes.

Klop de creme fraiche, ei, melk en paprikapoeder goed door elkaar en maak op smaak met wat zout.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel de paprika over de vormpjes en daarop wat geraspte parmezaanse kaas. Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche gerookte zalm

(24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

150 gr gerookte zalm

100 gr kwark

50 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

1 tl peterselie

1 tl Italiaanse kruiden of dille

zout

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven

oorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Snij de zalm in kleine stukjes.

Klop de kwark, melk, ei, creme fraiche, peterselie en Italiaanse kruiden of dille goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Verdeel de zalm over de vormpjes en vul de quiches bij met 2 tl kwarkmengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200 ?C (heteluchtoven 180 ?C).

_________________________________________________

Mini-quiche olijf en ham

24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

40 gr zwarte olijven

100 gr ham

40 gr belegen kaas

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

peper

zout

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Meng de in stukjes gesneden olijven, geraspte kaas en in stukjes gesneden ham.

Klop de creme fraiche, ei, melk, peper en zout goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Vul de vormpjes met het hammengsel.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

_________________________________________________

Mini-quiche brie/peer

(voor 24 stuks)

Ingredienten:

6 plakjes bladerdeeg

100 gr brie

1 peer

125 gr creme fraiche

1 ei

2 el melk

1 tl suiker

extra:

2 12 gat's muffinvormen

boter en bloem

oven Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Snij de brie in 24 plakjes van 1 x 2 x 2 cm.

Snij de peer in 24 blokjes.

Klop de creme fraiche, ei, melk en suiker goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Leg in elk vormpje een plakje brie met daarop een blokje peer.

Vul de quiches bij met 2 tl creme fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200?C (heteluchtoven 180?C).

(Variatie: probeer ook eens appel of banaan ipv peer)

VERGETEN JULLIE BIJ HET EVENTUEEL MEENEMEN VAN MIJN ARTIKEL NIET OM EEN REACTIE ACHTER TE LATEN?? DAT STEL IK HEEL ERG OP PRIJS. BEDANKT EN VEEL SUCCES EN PLEZIER MET HET MAKEN VAN DE QUICHES!!!

Home Recepten