Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Coctails decoreren

Rood, blauw, geel, groen, paars, of met drie verschillende kleuren, je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een cocktail in die kleur. In combinatie met de mooi gevormde cocktailglazen ziet het drankje er al snel enorm feestelijk uit. De finishing touch is de decoratie.

Een paar tips voor de mooiste cocktaildecoraties:

* Doe op een schaaltje wat suiker of zout. Maak het randje van het glas vochtig met wat citroensap. Doop je glas in de suiker of zout en voila, een mooi kristallen randje rond het glas.

* Wanneer je in het schaaltje met zout of suiker een schuitje Blue Curacao doet, wordt het randje langs je glas mooi blauw.

* Zo?n schijfje van een vrucht aan je glas kent iedereen wel. Neem een schijfje van een citroen, ananas of sinaasappel en snijdt het tot het midden in zodat je het op het glas kan schuiven. Maak het speciaal door het schijfje in een leuke vorm te snijden, bijvoorbeeld in een zeshoek.

* Een parasolletje, of ieder ander soort cocktailprikker maakt je glas al erg feestelijk. Vergeet het stokje niet te gebruiken, want als je hier wat lekkere stukjes fruit aan prikt ziet het er nog leuker uit.

* Het vergt een vaste hand maar dan krijg je er ook wat moois voor terug. Schil met een canneleermesje de schil van een citroen, limoen of sinaasappel in een lange spiraal. Je kan zelf bepalen hoe breed je het wilt. Hang dit over de rand van het glas.

* Een blaadje groen kan het geheel afmaken. Neem een takje munt of het blad van de ananas. Om het heel bijzonder te maken kan je ook een mooie bloem zoals de lelie gebruiken of de prachtige eetbare bloemetjes van de Oost-Indische kers.

* Een laatste tip voor in je glas: Maak een gekleurde limonade, bijvoorbeeld van aardbeiensiroop en vries dit in als ijsblokjes. Als je een lichte cocktail maakt staan de gekleurde ijsblokje heel gezellig.

bron: Life and Cooking

Home Recepten