Basisrecept 75 gram spaghetti
1 bouillonblok
1 liter water
1/2 eetlepel slaoliePan
litermaat
vergiet
houten lepelKnelpunt a: per persoon gebruik je 50 tot 100 gram spaghetti.

1. Breng het water met de bouillonblok en de olie aan de kook.

2. Ongebroken Spaghetti met het uiteinde in het hete water houden tot ze slap begint te worden. daarna het bovenliggende deel in het water brengen enzo doorgaan tot alle spaghetti in de ronding van de pan ligt.

Knelpunt b: deegwaren nemen 3 keer zoveel water op.)

3. Kook de Spaghetti gaar in 12 a 15 minuten.

Knelpunt c: pas op voor ongaar of te gaar.

4. Afgieten door een vergiet.

Knelpunt d: mocht de spaghetti plakken, dan afspoelen onder de koude kraan en weer opwaren.

5. Dien de Spaghetti op met een saus.